Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Situacija se okreće

Incident na Camp Nouu: Rakitić se umiješao i zaštitio Messija, hrvatski veznjak ispraćen ovacijama

Rakitić je zaštitio Messija nakon verbalnog sukoba s trenerom Mallorce, a nešto kasnije mu je i dodao loptu prije nego što je sjajno opalio s distance i postigao treći gol Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoćnji okršaj Barcelone i Mallorce imao je puno veće tenzije nego što rezultat govori. Barcelona je pobijedila 5:2, Lionel Messi upisao je hat-trick, Ante Budimir postigao je oba gola za Mallorcu, Luis Suarez zabio je spektakularan gol petom, a Ivan Rakitić bio je treći put zaredom u početnoj postavi katalonskog diva. To su najvažnije informacije s utakmice.

Ipak, nije bilo sve tako idilično kao što bi se na prvi pogled moglo pomisliti. Bilo je dosta nervoze u redovima obje momčadi. Nakon što je Mallorca smanjila na 2:1 i ponovno uvela utakmicu u neizvjesnost, Messi je u jednoj akciji srušen u blizini suparničke klupe.

gol expired Ruganje s gledateljima: Kada to vidite i čujete, ne čudi što UFC preuzima primat divider

Argentinac je burno reagirao, tražio je od glavnog suca da igraču Mallorce dodijeli žuti karton. Trener Mallorce Vicente Moreno kao ofuren je prišao aut-crti te je povikao na Messija iz sveg glasa. Messi mu je uzvratio i prijeteći podigao prst.

Kada se činilo da bi moglo doći do fizičkog kontakta, hitro je reagirao Rakitić. Ispriječio se između njih dvojice i lagano rukom odgurnuo trenera Mallorce. To ih nije spriječilo da nastave verbalnu paljbu. U međuvremenu se pojavio i četvrti sudac, pa je situacija ubrzo smirena.
Moreno je nakon utakmice objasnio što se dogodilo.

gol expired Pogledajte posljedice moćnog nokauta: Overeemu nedostaje komad usnice, odmah napustio oktogon divider

"Nije važno je li on ljutit ili ne… To nije važno“, ponovio je Moreno i utvrdio:

„Postoje igrači koji žive u mjehuru od sapunice i ne možete se s njima raspravljati. Zbog nekih stvari nisu kao svi ostali igrači, no u nekim su kao i svi drugi i morate ih kao takve tretirati. Rekao sam sucu da nije kriv i da on to nije vidio dobro. Ne bismo tomu trebali pridavati veću važnost."

Rakitić je zaštitio Messija u opisanoj situaciji, jer tu je lako moglo doći do težeg incidenta, pa onda i moguće suspenzije Argentinca. Nešto kasnije je dodao loptu Messiju prije nego što je Argentinac sjajno opalio s distance i postigao treći gol Barcelone.

gol expired Predsjednik WBC-a i dio fanova poludjeli na Filipa Hrgovića: "On je zec, ne životinja" divider

Hrvatski veznjak zamijenjen je u 72. minuti. Prilikom izlaska s travnjaka navijači su mu priredili ovacije. Prerano je reći da se za Rakitića stubokom mijenja situacija u Barceloni, no kako trenutačno stvari stoje, moguće je da produlji karijeru na Camp Nouu. Ako Barcelona s njim u momčadi nastavi pobjeđivati, sve je moguće, pa i da uprava promijeni mišljenje.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider