Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka o prvaku

Je li Jurčević najslabija karika Dinama? Evo što je odgovorio trener Hajduka!

Trener Hajduka Željko Kopić najavio je derbi s Dinamom...

Trener Hajduka Željko Kopić (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Hajdukov trener Željko Kopić najavio je najveći derbi hrvatskog sporta koji je na rasporedu u nedjelju od 17 sati na Poljudu. Bijeli će Dinamo dočekati bez većih izostanaka, a trener Hajduka ističe kako je njegova momčad spremna na sve izazove.

„Mi smo u ovom trenutku psihološki, taktički i kondicijski jako dobri. Forma ekipe je u porastu, izgledamo sve bolje i uvjeren sam da su tu svi preduvjeti da u nedjelju odigramo jednu kvalitetnu utakmicu“, kazao je Kopić, a prenosi službena web stranica Hajduka.

Smatrate li da je Hajduk favorit u ovom trenutku.

„Derbi nosi svoje specifičnosti i faktore koje je nekada teško predvidjeti zbog čega ne bih nikoga stavljao u ulogu favorita. Na nama je da vodimo računa o našoj igri, kontroliramo utakmicu i da pokušamo zadržati balans do samog kraja.“

Jeste li vjerovali kada ste došli u Hajduk kako je moguće doći na dva boda zaostatka od Dinama?
„Nisam razmišljao niti o minus 12 niti o minus dva. Došao sam s vjerom u svoj rad, stručni stožer i kvalitetu igračkog kadra. Svaku utakmicu se pripremamo posebno i naš zadatak je odigrati na najbolji mogući način. Želim da Hajduk pokaže pred našim gledateljima, u našem domu, da imamo kvalitetu za odigrati pravu utakmicu“, zaključio je Kopić.

Soudani je glavni igrač Dinama. Jeste li za njega nešto posebno pripremili u taktičkom smislu?
„Soudani je u puno utakmica pokazao da ima visoku kvalitetu i to uopće nije sporno. Na nama je da individualnom i momčadskom igrom pokušamo onemogućiti Soudanija i ostale igrače Dinama da nas dovede u probleme. Pokušat ćemo kontrolirati utakmicu i u bez obzira kojem sastavu istrčao Dinamo, mi moramo voditi računa o sebi i svojoj igri.“

Hoće li Hajduk u derbiju na Poljudu smanjiti prednost Dinama?

Ukupno glasova:

Imate li novih problema s ozljedama? Što je s Mijom Caktašom?
„Vraća se u momčad nakon odrađenih kartona. Nemamo novih problema s ozljedama. Napokon imamo širinu kadra, na svim pozicijama smo dobro pokriveni.“

Jeste li iznenađeni igrama i učinkom Mađara Adama Gyurcsa? Koliko ste vi doprinijeli njegovom uzletu?
„Već na treninzima se vidjelo da je iznimno talentiran, međutim, neke mu stvari nisu ušli kako treba u karijeri, zadnja epizoda u Poljskoj nije bila u skladu s njegovim očekivanjima. Kada je došao bilo je očito da nije u pravoj natjecateljskoj formi, ali radio je jako dobro, a trebao mu je i određeni period adaptacije, znate da Hajduk i Split imaju svoj specifičnosti. Kada je prošao taj početni dio, uklopio se jako dobro i pokazao koliko može. Sebe osobno ne bih stavljao u taj kontekst, meni je bitno da je on mentalno stabilan te da je nastavio kvalitetno raditi i kada na početku nije bio u prvom planu. Sada mu se sve to na najbolji mogući način vraća.“

Ovo je vaša najveća utakmica u trenerskoj karijeri. Kako je dočekujete, u kakvoj tenziji? Jeste li imali neku posebnu pripremu?
„Ovo je velika utakmica, ovo je derbi, igramo na Poljudu pred svojim navijačima, bit će fantastična atmosfera, ne sumnjam u to, ali ova je utakmica za mene kao i svaka druga na putu da bismo uopće došli do ove situacije. Da mi te utakmice nisu bile jednako bitne, ne bi možda ni došli do ove situacije“, kazao je Kopić.

Uslijedilo je provokativno pitanje. Dinamo nije odveć poboljšao igru pod novim trenerom. Nije li trener Jurčević najslabija karika Dinama?
„Jako cijenim kolegu Jurčevića. Radio je sa Slavenom Bilićem u velikim klubovima i ozbiljnim sustavima te ostvarivao ozbiljne rezultate. On je tek došao u Dinamo, a protokom vremena slika njegove ideje bit će jasnija i vidljivija“, diplomatski je odgovorio Kopić.

Rekli ste da je vrijeme za igru s tri napadača u formaciji 4-3-3. Hoće li Hajduk tako zaigrati protiv Dinama?
„To sam rekao protiv Cibalije, jer je takva bila procjena u odnosu na naše zahtjeve i procjene protivnika. Tek treba vidjeti hoće li isto biti s Dinamom... Tri špica su uvijek opcija, težimo tome, a hoće li tako i biti, vidjet ćemo. Ništa još nije odlučeno“, zaključio je Kopić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider