Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovno zaiskrilo

Kos odbacio, Nadzorni odbor istražuje optužbe Torcide: Slijedi vruća nedjelja na Poljudu

Iko je Hajduk sada u velikoj prilici preokrenuti prvenstvo, mira na Poljudu nema. Ponovno je, naime, zaiskrilo na relaciji Torcida - predsjednik Kos.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao grom iz vedra neba uoči susreta protiv Cibalije, Torcida je odaslala priopćenje s jasnom porukom predsjedniku uprave Ivanu Kosu. U podužem priopćenju Torcide među ostalim stoji:

"Znamo za vaš nalog klupskim djelatnicima da se nogometne suce počne tretirati na 'drugačiji način'. Sada se sigurno osjećate ponosno kada slušate razgovore nogometnih sudaca koji su puni hvale za današnji Hajduk i priče kako se osjeća bolja financijska situacija. Navijači Hajduka trebaju znati da je za ovakvu promjenu raspoloženja kod hrvatskih nogometnih sudaca zaslužna činjenica da po vašem nalogu predsjedniče, postoje klupski djelatnici koji su zaduženi da se 'brinu za suce' ", navela je Torcida.

Briga o sucima u ovom slučaju znači da je sudačka četvorka odvedena na večeru u jedan splitski restoran, a nakon toga na račun kluba i u noćni život, na koncert. Ivanu Kosu poručili su kako nije dostojan biti predsjednik Hajduka, a Kosov odgovor nije se dugo čekalo.

"Klub nikad nije platio niti jednom sucu koncert, noćni izlazak, putovanje niti je na ikakav drugi način 'kupovao' njihovu naklonost. Ponašamo se dostojanstveno, na razini koju su oni koji predstavljaju Hajduk dužni, ali sa sucima ne ulazimo ni u kakve srdačne odnose. Pogotovo ne u dogovore", poručio je predsjednik Hajduka Torcidi koja ga je prozvala.

Na potezu je Nadzorni odbor

Udruga Naš Hajduk, drugi najveći dioničar kluba, u pomoć je pozvala Nadzorni odbor od kojeg traži ispitivanje cijelog slučaja. Članovi Nadzornog odbora do nedjelje će istraživati navode Torcide, a oni će zasjedati u nedjelju uoči derbija protiv Dinama. I dok danas sve strane uključene u ovu priču ne žele pred kamere, na splitskim ulicama ova je priča glavna tema.

"Ma mislim ta Torcida. Mi ovo mi ono. Oni su uništili Hajduka sa svojim divljanjem, sa svojim neredom po igralištu. Oni kad budu kako triba neka traže neka prava. Oni vole toga Hajduka, a uništili su ga sa svojim divljanjem po stadionu. Onda neka oni najprije srede svoje stanje, pa neka idu tražiti druge stvari", izjavio je jedan stariji Splićanin.

"Mislim da je uredu da odstupi, mislim tada je to moralno , to se mora vidjeti i dokazati, ali ako je tako treba odstupiti", smatra drugi.

Medo: Hajduk ima realnu šansu dostići Dinamo

Nastavilo se tako nezadovoljstvo Torcide aktualnom upravom kluba. Nakon poraza od Rudeša u studenom, upravu i igrače od Torcide je štitila i policija. Kos je tada ponudio mandat na raspolaganje, no Nadzorni odbor to je odbio.

"Vjerojatno nisu navijači Hajduka očekivali da će Osijek pobijediti Dinamo u Zagrebu, vjerojatno ne bi izlazili s tim priopćenjem. Sad kad Hajduk ima realnu šansu dostići Dinamova dva boda i preokrenuti prvenstvo i postati prvak nakon 13 godina, mislim da će se ipak strasti malo smiriti i da će rezultat odrediti daljnji tijek situacije", rezonira novinar GOL.hr-a Ivica Medo.

Nedjelja će biti važan dan na Poljudu. Rezultat Hajduka u derbiju, utjecat će, očito, na mnoge sudbine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider