Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza na Santiago Bernabeuu

Kontroverzni "like" podigao prašinu u Madridu: Perez ismijao Ramosa, kapetan Reala uzvratio udarac

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos opet je u ratu s predsjednikom Florentinom Perezom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid posreće u La Ligi i prema svemu sudeći lagano se oprašta od obrane naslova prvaka. Rezultatska kriza nije bacila u sjenu „slučaj Ramos“, naprotiv dodatno ga je potencirala.

Madridski mediji ukorak prate Realova kapetana koji odbija produljiti ugovor s Kraljevskim klubom. Nije ostalo nezamijećeno da je stavio "like" pod intrigantan post Realova navijača na Instagramu.

Ramosov "like" podigao prašinu

„Evo kako tretiramo naše legende“, prokomentirao je Realov pristalica prošlotjednu informaciju objavljenu u El Chiringuitu da su se u Realu pomirili s time da Ramos napušta Santiago Bernabeu po isteku sezone.

Post je cirkulirao na društvenim mrežama nekoliko dana i pokrenuo je pravu lavinu komentara. Naravno da autoru posta nije promakla Ramosova reakcija. Kontroverzni like ga je ponukao da mu napiše javno pismo u kojem ga je tražio da ostane u Realu.

gol expired Osijek deklasirao Slaven Belupo i izbio na prvo mjesto HNL-a ispred Dinama! divider

Kada je vidio da je oko toga stvoren veliki publicitet, Ramos je povukao like, ali bilo je prekasno. Mnogi su već napravili screen shot.

Nije prvi put da se Ramos ili netko iz njegove najbliže okoline oglašava na društvenim mrežama sa zagonetnim porukama. Prije nekoliko tjedana Ramosov brat i menadžer Rene podijelio je post na Twitteru, u kojem se kritizira madridski klub zbog toga što nikako da produlji ugovor sa svojim kapetanom. Kritike idu na brk predsjednika Reala Florentina Pereza, s kojim se Ramos u prošlosti znao žestoko zakačiti.

Modrić pristao, Ramos odbija

U Realovoj svlačionici pozorno prate rasplet situacije.  Perez je u nezgodnoj situaciji. Predsjednik Reala jako dobro zna da je lančana reakcija sigurna posljedica ako popusti. Osim Ramosu, ugovor naljeto istječe i Lucasu Vazquezu te Luki Modriću. Hrvatski reprezentativac je najmanje upitan.

Za razliku od Ramosa, Modrić je pristao na smanjenje plaće i očekuje se da će staviti potpis na produljenje ugovora za još jednu sezonu. Vazquez navodno nije zadovoljan ponuđenim uvjetima i još uvijek ništa nije dogovoreno.

Posljednjih tjedana pojavile su se informacije da je Ramos na radaru PSG-a, Bayerna pa i Manchester Uniteda. Neki su mišljenja da je to samo još jedan Ramosov blef, koji vješto plasira u medije preko prijateljskih novinarskih veza.

Nisu mu strane takve akrobacije, već je to radio. Prilikom posljednje produljenja ugovora prije šest godina Perez i Ramos vodili su bespoštedan rat mjesecima. Perez je optuživao Ramosa da se bavi ucjenama kada preko medija maše ponudama Manchester Uniteda.

Perez opet ismijao Ramosa

Navodno je Perez pustio priču da PSG uopće ne želi dovesti Ramosa, da mu Parižani služe tek kao pokriće za licitaciju. Perez je to lako mogao provjeriti, u jako dobrim je odnosima s Nasserom Al-Khelaifijem. Jednim telefonskim pozivom mogao je sve doznati.

Nije prvi put da se Ramos tako preigra, da ga Perez izvuče na čistac i ismije pred javnošću. Prisjetimo se samo one komične Ramosove presice kada je objavio da mu brda i doline nudi neimenovani kineski klub.

gol expired Luda priča neočekivane zvijezde prijelaznog roka: Čovjek koji je prodavao kauč sad igra za Liverpool divider

Poslije se nemušto ispričavao da nije dobro shvaćen kada mu je Perez hladno odbrusio da donese odštetu i može slobodno ići.
I ovaj put je Perez slično reagirao. Na sastanku uoči utakmice s Elcheom krajem prosinca nije ni trepnuo kada mu je Ramos priopćio da ne prihvaća ponudu o produljenju i da je otvoren za ponude drugih klubova.

„Ako imaš bolje ponude i ako želiš ići, slobodno otiđi. Nema ljutnje“, navodno mu je Perez uzvratio.

Perez nudi Ramosu 1+1 ugovor s desetpostotnim smanjenjem plaće, koja mu se po važećem ugovoru kreće oko 12 milijuna eura.

U Realu nitko nije iznad kluba

Ramos ima svoje razloge zašto ne prihvaća tu ponudu, nitko u toj priči nije nevin, kapetan vidi da su dovedeni i planiraju se dovesti skupocjeni igrači, no pitanje je postoji li klub koji će nogometašu na pragu 35. ponuditi bolji ugovor?

Perez je pokazao da nema milosti ni prema legendama kluba. Svojedobno je bez grča na licu otpusna pisma dao Raulu, Casillasu, pa i Cristianu Ronaldu. Perezova mantra je da nitko nije iznad kluba. Stav koji je u zakon pretvorio legendarni predsjednik Santiago Bernabeu. Svima počasti za sve što su napravili, za što su bili i jako dobro plaćeni, zapravo najbolje, ali svatko ima rok trajanja.

Real i jest to što jest zbog toga što na Bernabeuu nitko nije mogao živjeti od minulog rada. Kad odsluže svoje, najveće legende dobile bi fanfare i obećanje da se jednog dana mogu vratiti u klub na neku od funkcija. Raul se dugo ljutio, pa se ipak vratio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider