Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema dogovora

Real Madrid se oprostio od kapetana: Sergio Ramos napušta Santiago Bernabeu

Ramos je odbio posljednju ponudu Realu o produljenju ugovora pod novim uvjetima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako trenutačno stoje stvari, Sergio Ramos će na kraju sezone napustiti Real Madrid.

„U Realu pretpostavljaju da Ramos odlazi 30. lipnja“, otkrio je u popularnoj španjolskoj televizijskoj emisiji El Chiringuito El Josep Pedrerol, koji je u pravilu dobro informiran o zbivanjima u Real Madridu.

Ramos je odbio posljednju ponudu Realu o produljenju ugovora pod novim uvjetima. Prije utakmice u Elcheu uoči Nove godine Ramosa je u hotelskoj sobi posjetio predsjednik Reala Florentino Perez. U tom razgovoru Ramos je u lice rekao Perezu da mu se ne sviđa ponuda o produljenju i da može smatrati kako je otvoren za pregovore s ostalim klubovima.

Ramos napušta Real

Perez mu je navodno mrtav-hladan odgovorio da nema ništa protiv da napusti klub ako ima bolje ponude i ako tako želi.
Real je nudio Ramosu ugovor po principu 1+1 godina, uz smanjenje plaće za deset posto, a ovaj je tražio trogodišnje produljenje pod istim uvjetima. Ramosova plaća u Realu kreće se oko 12 milijuna eura godišnje i on je želi zadržati netaknutom.

U isto vrijeme prokuljala je priča da je Ramos u pregovorima s PSG-om. Madridski As je pisao kako Parižani misle ponuditi Ramosu trogodišnji ugovor i neto godišnju plaću od čak 20 milijuna eura. Budući da je Ramos naljeto slobodan, od početka godine može zaprimati službene ponude. Zasad se ne zna je li koja stigla na njegovu adresu,  je li interes PSG-a samo još jedan Ramosov blef plasiran putem prijateljskih medija? Nisu mu strane te kombinacije. 

Pehar Lige prvaka (Foto: AFP) Na pomolu povijesni dogovor: Kraj Lige prvaka, stiže novo elitno natjecanje – SuperChampions divider

Kako je Real u međuvremenu sve dogovorio s Davidom Alabom, Bayernovim braničem koji će također naljeto biti slobodan, postaje sve izvjesnije da će kapetan Reala doista napustiti Santiago Bernabeu.

Alaba dogovoren, Mbappe na ciljniku

Ramos u ožujku će napuniti 35 godina, a poznata je Realova politika da ne produljuje ugovore s igračima koji su zašli u tridesete. Međutim, Ramos i Luka Modrić su iznimke. Dok je Modrić prihvatio ugovor s reduciranim primanjima, Ramos je to odbio.

Njemu se ne sviđa objašnjenje da je nastupila financijska kriza i da Real mora smanjivati proračun, koji će iduće sezone biti manji za čak 300 milijunu eura. To je jedna strana medalje. Druga je ta da je Real je u posljednje vrijeme potrošio puno novca na neka skupa pojačanja koja se nisu proslavila, a naljeto namjerava dovesti još skuplja.

gol expired Cro Cop je već ostvario ono što sanja Khabib: Pogledajte legendarni prodor i ubačaj divider

Glavni cilj je Kylian Mbappe. Francuz traži plaću od 40 milijuna eura godišnje, a gdje je još odšteta. Ramosov rezon glasi: kako to da se ima novca za astronomski skupa pojačanja, a nema se za zaslužne igrače? Ramos se očito ne slaže ni s tezom oko poznih godina. U posljednje vrijeme često objavljuje videa s golišavim izdanjima iz teretane ili s terena. Kao da želi svima pokazati da je još uvijek u zavidnoj formi.

Perez pamti ucjene

Kapetan Reala jako dobro zna kako se licitira, pa i ucjenjuje, kako je to konstatirao Perez u čuvenom ratu s Ramosom prilikom potpisivanja posljednjeg ugovora 2015. Tada je mahao Perezu ispred nosa ponudom Manchester Uniteda, prije godinu-dvije i neimenovanih kineskih klubova, na onoj komičnoj press-konferenciji. Iako su se zakrvili do kostiju, na kraju su sve izrečene uvrede polizali i ipak se dogovorili. Mnogi tvrdi da Perez Ramosu to nikada nije zaboravio i da je stigao čas za osvetu. 

Činjenica jest da je ovaj put situacija ipak dosta drukčija; Ramos je šest godina stariji, a kriza je takva da se ne zna što će biti za pola godine. Sve ukazuje na rastanak, ali poučeni iskustvima iz prošlosti, nećemo ništa zaključivati. Kada su u pitanju Ramos i Perez, preokret je uvijek moguća opcija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook