Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potop gostiju za 10 minuta

Osijek deklasirao Slaven Belupo i izbio na prvo mjesto HNL-a ispred Dinama!

U prvoj utakmici 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige Osječani su nastavili svoj pobjednički ritam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek je u prvoj utakmici 19. kola HNL-a u Gradskom vrtu s 3:0 svladao Slaven Belupo i barem privremeno izbio na prvo mjesto.

Dvoboj se igrao po gustoj magli, a u uvodnom dijelu prvog poluvremena gosti iz Koprivnice su vrlo dobro parirali trupama Nenada Bjelice.

Zabili pet, VAR poništio dva

U 28. minuti je Osječanima poništen prvi od dva pogotka na ovom susretu. Strijelac je bio Ante Erceg, ali je sudac Dario Kulušić uz pomoć VAR-a donio odluku da je zgoditku prethodilo igranje rukom jednog Osijekovog igrača i igra se nastavila dalje.

Kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela (u četvrtoj minuti) Petar Brlek je zabio za vodstvo Osijeka.

Taj Brlekov pogodak kao da je potpuno ošamutio Podravce koji su u prvih 10 minuta nastavka još dvaput kapitulirali i utakmica je bila riješena. U 52. minuti je strijelac bio Mihael Žaper, a tri minute kasnije Damjan Bohar.

Mogao je trijumf Osijeka biti i uvjerljiviji, ali u 82. minuti poništen im je još jedan gol, ovaj put nesuđeni strijelac bio je Laszlo Kleinheisler.

Nastavlja se tako superuzbudljiva bitka za prvaka i mnogi zapravo čekaju 13. veljače i izravni obračun Dinama i Osijeka na Maksimiru. Nema sumnje, bit će to pravo kreševo...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider