Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Partizan iznenadio

Villareal zabio pet golova: Hajdukov krvnik postigao hat-trick u samo 12 minuta

Kompletirano je treće kolo Konferencijske lige.

Villarreal (Foto: Afp)

Nogometaši Villarreala nastavili su svoj pozitivan niz u skupini C Konferencijske lige te su na domaćem terenu u Valenciji, u 3. kolu, svladali bečku Austriju 5-0.

Treća je to pobjeda za Villarreal, a ovaj put su u prvom poluvremenu suparničku mrežu pogađali Alex Baena i Danjuma, a u nastavku je na scenu zakoračio Jose Luis Morales koji je Bečanima dao tri pogotka. Iza Villarreala koji ima devet bodova su Lech s četiri i Hapoel Beer Sheva s dva boda.

gol expired Prvi stranac na klupi Osijeka progovorio o odnosu s Bjelicom: "Dajem sve od sebe" divider

Inače, u drugom ogledu ove skupine, u Poznanu, 0-0 su odigrali domaći Lech i Hapoel Beer Sheva, a cijelu utakmicu za domaći sastav je odradio hrvatski nogometaš Antonio Milić.

Prvu pobjedu u skupini A ostvarila je Fiorentina koja je s 3-0 pobijedila Hearts na škotskom tlu. Mandragora i Kouame su bili strijelci za toskanski sastav u prvom poluvremenu, a sve je postalo jasno početkom drugog dijela kada je domaćin ostao s igračem manje (Neilson). Sve je zaključeno golom Jovića u 79. minuti.

U drugom susretu skupine Rigas i Istanbul Basaksehir su odigrali ogled bez golova, a do 92. minute za domaći sastav je igrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić. Istanbul Basaksehir vodi na ljestvici sa sedam bodova, dok Fiorentina ima četiri.

Angelo Ogbonna Kosovari napravili čudo u Europi: U golijadi pali Turci vrjedniji gotovo osam puta divider

Nogometaši West Hama nastavili su savršeni put kroz skupinu B, a u 3. kolu je engleska momčad u gostima svladala Anderlecht 1-0. Dugo su mreže mirovale na tom susretu, a svom je sastavu treću pobjedu u ovom natjecanju osigurao sjajni talijanski napadač Gianluca Scamacca koji je u 79. minuti postigao jedini pogodak.

Nakon dva startna poraza premijernu je pobjedu u toj skupini B ostvario danski Silkeborg i to sa stilom. Pred svojim navijačima Silkeborg je pobijedio rumunjsku Steaua 5-0.y

Partizan iznenadio

U skupini D se dogodilo iznenađenje u Koelnu gdje je s 1-0 slavio Partizan ranim pogotkom Markovića, a tom pobjedom Partizan se probio na prvo mjesto ljestvice. Beograđani imaju pet bodova kao i Nica, dok je Koeln na četiri boda.

Nogometaši Nice upisali su u 3. kolu premijernu pobjedu nakon što su u gostima, kod češke momčadi Slovačko, slavili 1-0. Tvrda utakmica odlučena je početkom drugog poluvremena, a jedini je strijelac u 54. minuti bio Nicolas Pepe koji je tako Nici nakon dva remija osigurao prvu pobjedu.

gol expired Dinamo se oglasio oko suspenzije svog igrača: "Klub nije stranka u ovom postupku" divider

U skupini E se nastavila dominacija AZ Alkmaara koji ima maksimalnih devet bodova, a ovaj put je nizozemska momčad pred svojim navijačima pobijedila ciparski Apollon 3-2. Pogodak odluke postigao je Karlsson u 85. minuti. Ranije su u ovoj skupini igrači Dnjipra-1 i Vaduza odigrali u Košicama neodlučeno 2-2. Ukrajinci su se poraza spasili u 78. minuti golom Pihaljonoka.

Švedski Djurgarden je slavio kod Genta 1-0 golom Danielsona u 38. minuti čime je izbio na prvo mjesto ljestvice. Šveđani imaju sedam bodova, odnosno tri više od Moldea i Genta koji je ovog četvrtka upisao prvi poraz u skupini. Ranije je Molde na domaćem terenu svladao irski Shamrock Rovers s 3-0. Igrač utakmice bio je Ola Brynhildsen koji je postigao dva gola, dok je jedan dodao Hussain.

gol expired VIDEO Kaos u Švedskoj, prekinuta utakmica Europske lige! Letjele baklje i topovski udari divider

U skupini G sve četiri momčadi imaju po četiri boda, a rumunjski Cluj je iznenadio Slaviju u Pragu gdje je slavio 1-0 golom Jange u 45. minuti. Cijelu su utakmicu za Cluj odigrali hrvatski nogometaši Denis Kolinger i Karlo Muhar, dok je Lovro Cvek ušao u igru u 87. minuti.

Kosovari za povijest

U ranijem terminu u toj je skupini odigrana sjajna utakmica, a veliku pobjedu je ostvario Ballkani, predstavnik Kosova, koji je u gostima nadjačao turski Sivasspor 4-3. U 92. minuti je Yatabare izjednačio za domaćina na 3-3, ali je domaće navijače šokirao Krasniqi koji je u 94. zabio za slavlje Ballkanija. Inače, bila je to prva, povijesna pobjeda neke momčadi s Kosova u europskom natjecanju.

Slovan iz Bratislave je iznenadio Basel u gostima, u skupini H te je pobijedio 2-0. Bila je to prva pobjeda Slovaka za što mogu zahvaliti strijelcima Pauscheku i Čavriću. Ranije je Pjunik svladao Žalgiris 2-0 pa tako u toj skupini vode Basel i Pjunik sa po šest bodova. Slovan ima četiri, a Žalgiris jedan bod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider