Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Prvi stranac na klupi Osijeka progovorio o odnosu s Bjelicom: "Dajem sve od sebe"

Austrijski stručnjak Rene Poms odveo je Osijek do trećeg mjesta na HNL ljestvici.

Pozitivno raspoloženje ponovno vlada Gradskim vrtom. Osječani, predvođeni novim trenerom Rene Pomsom, nanizali su nekoliko pobjeda i skočili na treće mjesto prvenstvene tablice.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV austrijski stručnjak je otkrio može li on biti dugoročno rješenje na klupi Osijeka te koliko se često čuje sa svojim dugogodišnjim šefom Nenadom Bjelicom.

Poms se često čuje s Bjelicom

S tri pobjede u nizu, protiv Rijeke, Gorice i Lokomotive, uz impresivnu gol-razliku (8-1) više nitko ne priča o krizi u Osijeku. Pokrenuo je Poms osječki motor, a tajna uspjeha, otkriva, krije se u samo jednoj stvari:

"Fokusirali smo se na rad, svakodnevni rad. Samo to smo radili posljednjih tjedana. U jednom su trenutku počeli stizati dobri rezultati, sada je momčad kliknula i postaje sve bolja", kaže Poms pa dodaje:

"Sve je lakše kad pobjeđuješ".

Posljednjih desetak godina u više od 400 utakmica u pet različitih klubova bio je prvi pomoćnik Nenada Bjelice, a prije nešto više od mjesec dana naslijedio ga je na klupi Osijeka. Dakako, uz Bjeličin blagoslov:

"Ponosan je na to kako radim. On mi je bio najbliži čovjek u prošlosti. Gotovo sve sam naučio od njega, on mi je jako važna osoba u životi. Naravno da smo u kontaktu, uvijek mi čestita nakon utakmica. Često se čujemo, sve je super".

Austrijski stručnjak ima nekoliko uzora

Ne iznenađuje što je upravo Bjelicu odabrao kao svog najvećeg trenerskog uzora, ali na najvišoj nogometnoj razini ima još nekoliko favorita.

"Sviđa mi se Klopp, sviđa mi se i Guardiola, Simeone. Svi su oni sjajni, veliki treneri. Pokušavam pronaći dijelove njihove filozofije koje mogu upotrijebiti".

47-godišnji stručnjak, rođen u Grazu, doveo je Osijek do 3. mjesta na tablici, a otkrio je što misli, može li on biti dugoročno rješenje na klupi slavonskog prvoligaša:

"Nije to moja odluka, trudim se dati sve od sebe. Volim ovaj posao, radim svaki dan. Želim imati maksimalni uspjeh, to je moj cilj, a hoće li to biti dovoljno Osijeku, to nije na meni", kazao je.

Prognozira šanse Hrvatske u Katru

Za kraj osvrnuo se austrijski trener na donedavni dvoboj Lige nacija između Hrvatske i Austrije u Beču. 

"Vatreni su imali sreće, po mom mišljenju, protiv Austrije u Beču. Da su Austrijanci zabili drugi gol, možda bi utakmica drugačije završila, ali to je klasa Hrvatske. Ne treba im puno šansi da zabiju", kazao je pa se osvrnuo na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Katru:

"Hrvatska ima sjajnu momčad, ima toliko dobrih igrača, toliko kvalitete da sam siguran da će biti dobra na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Poms.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider