Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
West Ham nastavio niz

Kosovari napravili čudo u Europi: U golijadi pali Turci vrjedniji gotovo osam puta

Završene su utakmice ranijeg termina Konferencijske lige

Angelo Ogbonna (Foto: Afp)

Nogometaši West Hama nastavili su savršeni put kroz skupinu B Konferencijske lige, a u 3. kolu je engleska momčad u gostima svladala Anderlecht 1:0.

Dugo su mreže mirovale na tom susretu, a svom je sastavu treću pobjedu u ovom natjecanju osigurao sjajni talijanski napadač Gianluca Scamacca koji je u 79. minuti postigao jedini pogodak.

Cristiano Ronaldo Ciprani namučili United: Ronaldo krenuo od prve minute, asistirao za pobjedu divider

Nakon dva startna poraza premijernu je pobjedu u toj skupini B ostvario danski Silkeborg i to sa stilom. Pred svojim navijačima Silkeborg je pobijedio rumunjsku Steauu 5:0, a sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta kada je domaćin imao tri gola prednosti. Strijelci su bili Klynge u 3., Kuks u 7. i Helenius iz jedanaesterca u 35. minuti. U nastavku su dodatno Rumunje potopili Porgarson i Adamsen.

U skupini C pogodaka nije bilo u Poznanu gdje su 0:0 odigrali domaći Lech i Hapoel Beer Sheva, a cijelu utakmicu za domaći sastav je odradio hrvatski nogometaš Antonio Milić.

gol expired Zvezda upisala prvu pobjedu u Europskoj ligi, gosti se nisu dobro proveli na Marakani divider

Nogometaši Nice upisali su u 3. kolu skupine D premijernu pobjedu nakon što su u gostima, kod češke momčadi Slovačko, slavili 1:0. Tvrda utakmica odlučena je početkom drugog poluvremena, a jedini je strijelac u 54. minuti bio Nicolas Pepe koji je tako Nici nakon dva remija osigurao prvu pobjedu. U toj skupini, od 21 sat, ogled 3. kola igraju Koeln i Partizan, do ovog kola vodeće dvije momčadi, s tim da je Nica privremeno skočila na prvo mjesto ljestvice.

gol expired VIDEO Kaos u Švedskoj, prekinuta utakmica Europske lige! Letjele baklje i topovski udari divider

Igrači Dnjipra-1 i Vaduza odigrali su u Košicama, u skupini E, neodlučeno 2:2 u ogledu gdje je ukrajinski sastav poveo golom Dovbika u 5. minuti, ali su gosti iz Lihtenštajna, koji se inače natječu u švicarskoj ligi, preokrenuli golovima Fehra u 26. i Gassera u 47. minuti. Na konačnih 2:2 postavio je Pihaljonok golom u 78. minuti te Dnjipro-1 ima trenutačno četiri, a Vaduz dva boda.

gol expired Šok na Maksimiru: FIFA suspendirala Dinamova prvotimca, evo o čemu se radi divider

U skupini F prvu pobjedu ostvario je Molde koji je na domaćem terenu svladao irski Shamrock Rovers s 3:0. Igrač utakmice bio je Ola Brynhildsen koji je postigao dva gola, dok je jedan dodao Hussain. U ovoj skupini od 21 sat igraju Gent i Djurgarden koji su dosad ostvarili po pobjedu i remi.

Kosovari ispisali povijest

Veliku pobjedu u skupini G je ostvario Ballkani, predstavnik Kosova, koji je u gostima nadjačao turski Sivasspor 4:3 u infarktnom dvoboju. Nakon remija i poraza u toj skupini G bila je ovo prva pobjeda za Ballkani, kao što je Sivasspor upisao prvi poraz.

Za tursku momčad sve je počelo idealno već u 1. minuti jer je tada Norvežanin Ulvestad doveo domaćina u vodstvo. No, Balkani je okrenuo situaciju na terenu već do kraja poluvremena. Thaci u 20. i Potoku u 31. minuti su zabijali za 2-1 gostiju, a novi udarac Sivasspor je primio u 66. minuti kada je Korenica povećao na 3:1.

Antonio Rudiger VIDEO Novinari čekali izjave pa uhvatili zvijezdu Reala u opuštenom izdanju divider

Sivasspor se uspio vratiti na 3:3 i to golovima Yesilyurta u 75. i Yatabarea u 92. minuti. Ali, zadnju riječ na susretu imali su gosti te je Krasniqi zabio u 94. minuti za slavlje kosovske momčadi. Kasnije tijekom večeri u toj skupini G u Pragu igraju Slavia i rumunjski Cluj.

Armenski Pjunik na svom je terenu, u skupini H, svladao litavski Žalgiris 2:0 golovima Brazilca Juninha i Nigerijca Otubanja. Hrvatski nogometaš Petar Mamić za goste je u igru ušao u 73. minuti, dok su na gostujućoj klupi ostali Josip Tadić i Tomislav Duka.

Pjunik je ostvario drugu pobjedu, a Žalgiris drugi poraz, s tim da litavska momčad ni nakon 270 minuta nije zabila ni jedan pogodak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider