Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Neoprezan start srušio Dinamo, Modra devetka oduševila talijanske komentatore: "Petko, fantastico!"

Dinamo je izgubio na San Siru 3:1 od Milana, no može se reći da je odigrao sasvim solidno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Dinamo je časno pao na San Siru protiv Milana. Modri se u Zagreb mogu vratiti podignutih glava. Nisu odigrali neku briljantnu partiju, ali bilo je sasvim solidno.

Šteta što su sami otvorili put Milanu ka pobjedi. Josip Šutalo neoprezno je startao na Leaa u svojem šesnaestercu i odveo utakmicu na Milanov mlin.

Primili u najnezgodnije vrijeme

Modri su dugo odolijevali, Milan je imao inicijativu, bio je bolji, imao je neke dobre situacije, ali ipak nije stvorio mrtvu šansu sve do tog nespretnog i nesretnog jedanaesterca. Dinamo je primio gol u najnezgodnijem trenutku, pred sami kraj prvog poluvremena.

gol expired Razbuđeni Petković poslao poruku svima koji se zadovoljavaju porazom Dinama od Milana divider

Da su Modri izdržali do poluvremena, tko zna kako bi se utakmica razvijala. Milan bi jamačno u drugi dio ušao puno nervoznije. Kada favorit povede, naravno da mu je poslije lakše igrati.

Modra obrana zaspala je i na početku drugog dijela. Leao je prelako probio stranu i asistirao za drugi pogodak. Portugalac je i na ovoj utakmici pokazao da je vraški opasan.

gol expired Čačić je istaknuo jednu pozitivnu stavku: "Velika je stvar nakon 2:0 vratiti se u ovakvu utakmicu" divider

Tu je već prijetila opasnost da se Milanu posve otvori. U nekim minulim vremenima Modri bi se u ovakvoj situaciji sasvim raspali i primili bi porciju. No današnji Dinamo ne gubi glavu tako lako.

Petko fantastico

Uslijedila je odlučna reakcija i sjajna akcija za pogodak. Petkovićeva velemajstorska minijatura i asistencija za Oršića izazvala je divljenje talijanskih komentatora. Petković je na kocki leda okrenuo Milanove braniče i proigrao Oršića u Ronaldinhovom stilu gledajući u drugu stranu.

gol expired Težak incident u Milanu: Dinamove navijače napali noževima, jedan proboden divider

"Fantastico! Petko, fantastico!“ svaki put su oduševljeno kliktali talijanski komentatori na Sky Sportu kada bi se ponovila snimka.

Šteta što Dinamo nije izvukao pozitivan rezultat jer onda bi ta akcija još više dobila na značaju. Ali i ovako će se vrtjeti u svim pregledima kola Lige prvaka.

Milan je zaslužio pobjedu, ukupno je ipak bio bolji, a Dinamo se nema čega sramiti. Modri su se pokazali u solidnom izdanju.

Nakon reprezentativne stanke slijede dvije ključne utakmice; dvostruki okršaj sa RB Salzburgom, prvo u Salzburgu, a onda u Maksimiru. Dinamo će protiv austrijskog prvaka tražiti mogući prolaz dalje u skupini ili barem treće mjesto.

S četiri boda iz te dvije utakmice Dinamo bi bio u velikoj igri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider