Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet se usuglasili

Pep i Klopp predložili kako popraviti engleski nogomet: Jedno natjecanje ukinuti, drugo reformirati

Ponajveće trenerske zvijezde današnjice predložile su paket reformi za engleski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola i Jürgen Klopp veliki su rivali na terenu, ali izvan njega često su ujedinjeni u kritikama prenatrpanog rasporeda današnjeg nogometa, napose u Engleskoj.

Klopp i Pep često koriste svoj autoritet i status kako bi javno zagrmjeli te bez dlake na jeziku kritizirali odgovorne, prije svega u svrhu zaštite zdravlja svojih igrača, koji, po njima, trebaju više odmora.

Real Madrid (Foto: AFP) Tajni sastanak u Madridu: Realu ponuđena velika trampa, u igri više od 300 milijuna eura divider

Nove kritike uputili su zbog kupova koje njihove momčadi moraju igrati – engleskog Liga kupa (Carabao Cup), zbog malog značaja posprdno poznatog i pod imenom Mickey Mouse Cup, i tradicionalnog FA kupa.

"Više kvalitete, manje kvantitete"

"Ukinite to natjecanje. Manje utakmica, manje natjecanja, više kvalitete, manje kvantitete. Ljudi mogu živjeti bez nogometa. Ovo je previše", rekao je Guardiola o Liga kupu.

gol expired Francuski tenisač opleo po hrvatskim navijačima: "Sljedeći put neka ostanu u bazenu" divider

"Igrači se slamaju zbog toliko utakmica. Jako mi je žao ozlijeđenih Kanea i Rashforda. Svi se menadžeri žale, ali odgovorne nije briga. Utakmice su svaka dva do tri dana, igrači pate", dodao je.

Klopp predložio modernizaciju tradicionalnog natjecanja

O sličnoj temi oglasio se i Klopp, koji se dotaknuo FA kupa. Njemački stručnjak predložio je modernizaciju natjecanja koje se još igra po vrlo tradicionalnim pravilima, pa se tako u slučaju remija igra ponovljena utakmica.

gol expired Najstariji profesionalni nogometaš na svijetu: Potpisao sa 74 godine! divider

"Ponovljene utakmice? Uvedite penale", rekao je Klopp, čija momčad u nedjelju u FA kupu igra protiv Shrewsbury Towna.

"Argument za ponovljene utakmice jest da tako slabije momčadi imaju više šanse ako se ponovljena utakmica igra kod njih. Dajte im onda domaćinstvo. Idemo igrati kod njih, ako nas dobiju, čestitat ćemo im i idemo dalje", rekao je Klopp.

gol expired Hrvatska bez pobjede protiv Španjolske: S drugog mjesta u polufinale protiv Norveške divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider