Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki šefovi za istim stolom

Tajni sastanak u Madridu: Realu ponuđena velika trampa, u igri više od 300 milijuna eura

Šefovi Reala i Tottenhama sastali su se u Madridu...

Real Madrid (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Madridu je jučer održan samit šefova Real Madrida i Tottenhama, javljaju pojedini španjolski mediji. Sastanak je trebao biti održan u tajnosti, no novinari su "probili" priču.

Delegacije su predvodili predsjednici Florentino Perez i Daniel Levy. Tema razgovora bio je i zimski i ljetni prijelazni rok.

gol expired Najstariji profesionalni nogometaš na svijetu: Potpisao sa 74 godine! divider

Levy je navodno došao po svojeg bivšeg igrača Garetha Balea (30) i usput je Realu ponudio Harryja Kanea (26). Čelni čovjek Tottenhama želi razmjenu plus keš, bolje rečeno šleper gotovine.

Tottenham nudi Kanea Realu i traži Balea

Problem je u pregovorima procjena vrijednosti igrača. Engleski mediji pišu da Levy želi prodati Kanea kako bi barem djelomično amortizirao troškove za izgradnju novog stadiona, na što su Spursi utrošili više od milijardu eura.

U Tottenhamu su procijenili da je ljetni prijelazni rok idealno vrijeme za prodaju najvrjednijeg eksponata. Levy je postavio početnu cijenu, a ona se vrti oko 250 milijuna eura.

gol expired Hrvatska bez pobjede protiv Španjolske: S drugog mjesta u polufinale protiv Norveške divider

Real želi Kanea, ali Madriđanima se ne sviđa cijena. Kraljevi bi prihvatili spomenutu cifru ako bi Tottenham prihvatio njihovu procjenu vrijednosti Garetha Balea, za kojeg traže otprilike upola manje. To je zasad kamen smutnje u pregovorima. Kako god, kad se sve zbroji, u igri je više od 300 milijuna eura.

Podsjećamo da je Bale stigao u Real 2013. upravo iz Tottenhama. Odšteta je iznosila 101 milijun eura, iako je Real dugo tvrdio da se radi o 91 milijun eura.

Piatek na meti Spursa

Engleski mediji pišu da menadžer Tottenhama Jose Mourinho pokušava nagovoriti šefove Tottenhama da sav zarađeni novac od prodaje Kanea usmjere u nova pojačanja. Smatra da je to jedini način da održe korak s glavnim konkurentima u Premierligi. Portugalcu će ta ideja jako teško proći.

gol expired Dani Olmo do kraja mjeseca seli se u momčad koja igra najuzbudljiviji nogomet u Bundesligi? divider

Kane je projekt Tottenhama. U klubu je od 2010., a ugovor mu istječe u ljeto 2024. Ove sezone postigao je 11 golova u engleskom prvenstvu. Trenutačno je ozlijeđen, ima problema sa zadnjom ložom i morao je na operaciju. Ne zna se kada će se točno vratiti na teren, najvjerojatnije tek u travnju.

Tottenham traži hitnu zamjenu. Na listi potencijalnih pojačanja nekoliko je imena, a najnovije ime koje se spominje jest napadač Milana Krzysztof Piatek.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider