Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POVIJEST SE PONAVLJA

Ključna utakmica na Opus Areni, Osječani jednostavno moraju pobijediti žele li u Europu

Veliki derbi za četvrto mjestu na kraju ligaške sezone danas će u Osijeku odigrati domaćin i Lokomotiva.

Osijek - Lokomotiva (Foto: Ivan Perić / Cropix)

Svoju dosad najvažniju utakmicu na Opus Areni odigrat će danas nogometaši Osijeka. Neće to biti susret s nekim od tri trenutno najbolje momčadi lige nego će im se od 19 sati i 30 minuta suprotstaviti izravni konkurent za izlazak u Europu, Lokomotiva.

Iako Osijek ulazi u susret s prednošću od jednog boda na ljestvici, sve osim pobjede za njih će biti katastrofa, a čak niti pobjede im neće dati miran san do kraja prvenstva.

Bod nije dovoljan, pobjeda je jedino što igra Osijeku

Jasno je zašto je to tako. Dovoljno je pogledati raspored. Osijeku nakon ovog susreta slijedi gostovanje kod Dinama pa domaći susret protiv Rijeke i na kraju put u Varaždin.

S druge strane, Lokosi će dočekati Slaven Belupo, gostovati kod Rudeša te na kraju dočekati Hajduk, koji će u zadnjem kolu na Kranjčevićevu gotovo sigurno izvesti kombiniranu momčad. Bijelo-plavima bi tako i u slučaju današnje pobjede moglo trebati još pet bodova da bi se Europa na ljeto igrala na Opus Areni.

U slučaju neodlučenog susreta Osijek će biti u teškoj poziciji, unatoč tome što na ljestvici ostaje ispred svojih današnjih gostiju, dok bi poraz gotovo sigurno značio ljeto bez europskih utakmica, po prvi put nakon sezone 2016./17.

Utakmica kao finale

"Ovo je sutra kao neko finale za nas. Jako je to važna utakmica koju igramo kod kuće, na svom terenu i pred našim navijačima. Znam da će to biti velika utakmica, takvom je i doživljavamo. Nismo ih ni jednom ove sezone uspjeli pobijediti i to sada imamo priliku promijeniti. Znamo što moramo napraviti ako želimo u Europu. Sigurno će biti teško jer Lokomotiva ima kvalitetu, ali imamo je i mi, još veću u odnosu na njih. Za Osijek igraju jako dobri igrači, kvalitetna smo momčad i zato sam uvjeren da će to sutra biti naše pravo izdanje u kojem ćemo osvojiti bodove", najavio je susret Renan Guedes.

Sva tri ovosezonska ligaška susreta ovih momčadi završila su bez pobjednika i to uvijek uz dramu u završnici. Prvo su na Kranjčevićevoj pala dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, a spašavala se Lokomotiva, zatim je bod na domaćem terenu spašavao Osijek, kao i početkom proljeća, još jednom u Kranjčevićevoj.

Ponavljanje još jednom neodlučenog rezultata gosti bi istog trenutka prihvatili, no ovog puta imaju domaćina itekako svjesnog da im samo jedan ishod ide u prilog.

Večernji subotnji program mogao bi biti vrlo uzbudljiv uz ovakav vrlo bitan susret, momčadi koje ove sezone igraju promjenjivo, no često i vrlo zanimljivo te itekako gledljivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider