Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
netko ga sabotira

Izdaja u Realu, otkrivena dugo čuvana tajna: Kako je propalo veliko pojačanje Kraljeva?

Povjerljivi sportski spisi vade se u Madridu, a jedan donosi priču o izdaju unutar nizozemskog klana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početak 2009. izgledao je sjajno za Klaasa-Jana Huntelaara. Nakon što je obilaznim putem – od odbacivanja u PSV-u, pa preko De Graafschaapa i AGOVV-a – stigao do Ajaxa, tamo je zabijao kao na traci, pa je u zimskom prijelaznom roku 2008./2009. zaradio veliki transfer u Real Madrid.

Kraljevski klub je za Huntera iskrcao 27 milijuna eura – iz današnje perspektive ništa posebno, ali tada je to bio peti najveći transfer sezone i najveći u zimskom prijelaznom roku.

gol expired Hrvatski kapetan Barcelone oduševio porukom oko rezanja plaća: Otkrio što se zapravo događalo u klubu divider

Međutim, nedugo nakon njegova dolaska predsjednik Ramon Calderon podnio je ostavku, a iste je zime Real promijenio i trenera. Huntelaar nikad nije postao standardni prvotimac; nisu ga prijavili za Ligu prvaka – prednost je dobio Lassana Diara - a nakon svega mjesec dana u Realu, šokirala ga je naslovnica madridskog Asa s njegovom slikom i natpisom: ''Želim otići iz Reala!'' Huntelaar je ubrzo demantirao da želi napustiti Kraljeve u intervjuu za drugi veliki madridski sportski list Marcu.

Kobna večera nizozemskog klana

Dok nogomet miruje, Marca objavljuje tajne spise, stare priče koje iz raznih razloga nikad nisu objavili. U novom nastavku serijala, na red je došla pozadina priče o Huntelaaru. Povjerljive informacije iz ladice najčitanijeg španjolskog sportskog lista izvukao je novinar Juan Ignacio García-Ochoa, koji tvrdi da je s nizozemskim napadačem s vremenom razvio prisan odnos.

gol expired Zabrinjavajuća, ali nažalost i vrlo realna prognoza čelnog čovjeka europskog nogometa divider

Huntelaar mu je otkrio da je za spomenutu naslovnicu zaslužan netko od njegovih nizozemskih suigrača. ''Netko me izdao, ali ne znam s kojim namjerama'', povjerio mu se Huntelaar.

U to vrijeme u Realu je nizozemski klan bio brojan – osim Huntelaara, bili su tu Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Rafael van der Vaart i Royston Drenthe. Svi osim Van Nistelrooya, koji je te sezone operirao koljeno, okupili su se na večeri. Huntelaar je tada, kaže, u neformalnom razgovoru spomenuo da će otići iz Reala.

''Samo smo mi bili na večeri, a što je najgore, to se dogodilo u osam navečer, a već ujutro bilo je na naslovnici'', ljutit je bio Huntelaar. Novinar Marce tvrdi da je Huntelaar s vremenom suzio krug mogućih kandidata i da je poprilično siguran tko je to napravio. Međutim, ta će informacija ipak ostati u ladicama Marcine redakcije…

Brzo je otišao, skrasio se u Schalkeu s Realovim odbjeglim sinom

S izdajom ili bez nje, Huntelaarovo vrijeme u Realu brzo je stiglo kraju iako je ubilježio sasvim solidnu statistiku – osam golova u 20 nastupa, od čega 13 u prvoj postavi. Na ljeto je stigao novi trener Manuel Pellegrini koji ga nije vidio u svojim planovima, a još veći problem bio je novi predsjednik – Florentino Perez.

gol expired Za jedan klub ne želi ni čuti: Barcina zvijezda nije zaboravila što se dogodilo divider

Perez je pokrenuo projekt novih Galacticosa, a mjesta za Huntelaara tu nije bilo. Nakon samo jedne polusezone prodali su ga u Milan, gdje se također nije dugo zadržao – svega jednu sezonu, nakon čega je prešao u Schalke.

U Gelsenkirchenu, u kojem je proveo sedam godina, našao je svoje mjesto pod suncem. Zanimljivo, partner u napadu bio mu je još jedan igrač koji nije preživio Perezov ambiciozni projekt – legendarni španjolski napadač Raul Gonzalez…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider