Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na pogon La Masije

Katalonci brišu suze i pucaju od ponosa: "Baby Barca" postavila rekord i nagovijestila bolje dane

Barcelona je u Kijevu protiv Dinama igrala u prvoj postavi sa sedam igrača koji su ponikli u njezinoj školi nogometa La Masiji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada su rezultata loši i kada je blagajna u još lošijem stanju, katalonski mediji hvataju se i za slamku kako bi pronašli barem tračak svjetla u mračnom Barcinom tunelu.

Nakon tri utakmice bez pobjede, od toga dva poraza, jedan u derbiju s Realom na Camp Nouu, a drugi u Madridu protiv Raya Vallecana, te jednog remija u prošlom kolu La Lige protiv Alavesa na Camp Nouu, Barcelona je konačno upisala pobjedu.

gol expired Juniori Hajduka upisali uvjerljivu pobjedu u Ligi prvaka: Jedan igrač ponovno se iskazao, imaju li Splićani novu zvijezdu? divider

Sinoć je u Kijevu pobijedila Dinamo 1:0 golom svojeg dragulja Ansu Fatija (19). Katalonci su izbili na drugo mjesto u skupini Lige prvaka i barem na trenutak razbili crnilo koje ih okružuje.

Katalonski mediji s ponosom ističu da je Barca u ukrajinskoj metropoli postala prva španjolska momčad koja je udarnoj postavi utakmice Lige prvaka krenula s trojicom igrača mlađih od 20 godine: Nico (19), Ansu Fati (19) i Gavi (17).

gol expired Santiago Bernabeu postaje tvornica novca: Pogledajte kakav će luksuz navijači imati na raspolaganju! Real će zarađivati 100 milijuna eura? divider

Prosječna starost bila je 24 godine i 311 dana, što momčad Sergija Barjuana svrstava na deveto mjesto najmlađih Barcinih postava u povijesti njezinih nastupa u Ligi prvaka.

Posljednji put mlađu momčad je imala upravo protiv Dinama iz Kijeva u grupnoj fazi Lige prvaka prošle sezone, kada je Koeman izveo momčad s prosječnom dobi od 24 godine, 6 mjeseci i 25 dana. Bilo je to 24. studenog 2020. i rezultat je bio 0-4. Najmlađa Barcina momčad postrojila se 29. listopada 2002. protiv Club Bruggea, kada je imala 22 godine, 11 mjeseci i 28 dana.

gol expired Real Madrid nastavlja s pomlađivanjem momčadi: Kraljevi dovode mladu englesku zvijezdu divider

Sergi Barjuan postavio je u Kijevu od prve minute sedam igrača koji su prošli Barcinu školu nogometa (Mingueza, Eric Garcia, Alba, Busquets, Nico, Fati i Gavi ), a također je završio sa sedmoricom ulaskom Arauja i Baldea u posljednjoj dionici utakmice.

Koeman je prošle sezone protiv Dinama također imao sedmoricu domaćih igrača u postavi. Situacija nije blistava za Katalonce, ali Barcina mladost možda ipak nagovještava bolje dane u doglednoj budućnosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider