Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igralo se na Poljudu

Juniori Hajduka upisali uvjerljivu pobjedu u Ligi prvaka: Jedan igrač ponovno se iskazao, imaju li Splićani novu zvijezdu?

Juniori Hajduka upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Minska u 2. kolu Lige prvaka, a prvo ime susreta bio je mladi Filip Čuić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juniorska momčad Hajduka ostvarila je na Poljudu uvjerljivu 3:0 pobjedu protiv Minska, u prvom ogledu drugog kruga juniorske Lige prvaka.

Splićani, inače aktualni hrvatski prvaci, došli su tako na mali korak do novog proboja u ovom natjecanju.

Premda je jaka kiša „začinila“ prvo poluvrijeme ovog susreta to mlade igrače Hajduka nije spriječilo da u prvih 45 minuta naprave veliki korak prema pobjedi.

Prvo je u 31. minuti za 1:0 pogodak postigao Hrgović, dok je u 44. minuti isti igrač asistirao Čuiću koji je glavom zabio za 2:0.

Minsk nije bio bezopasan u prvom dijelu, ali svoje šanse nije iskoristio.

gol expired Santiago Bernabeu postaje tvornica novca: Pogledajte kakav će luksuz navijači imati na raspolaganju! Real će zarađivati 100 milijuna eura? divider

Hajduk je do 3:0 došao nakon točno sat vremena igre. Nakon što su domaći igrači pogodili okvir vrata, u nastavku akcije lopta je došla do Čuića koji je zabio svoj drugi pogodak za 3:0.

Filip Čuić je apsolutno prvo ime juniora Hajduka u ovim jesenskim europskim nastupima jer je, podsjetimo, ukupno postigao tri gola u dvije utakmice protiv Škendije, predstavnika Sjeverne Makedonije. Hajduk je u ta dva ogleda slavio s ukupnih 5:1 (2:0 i 3:1). Sada je Čuić već na pet golova.

Do kraja susreta Hajduk je mogao dodatno povećati prednost, ali je jednom goste spasio okvir vrata, dok su u drugim situacijama igrači Hajduka bili neprecizni u završnicama akcija.

gol expired Svečano otkrivena spomen ploča legendarnom Cici Kranjčaru: Niko održao emotivan govor divider

Uzvratna utakmica u Minsku se igra 24. studenoga.

Podsjetimo kako se juniorska Liga prvaka odvija u dva dijela natjecanja. U jednom, po skupinama, istovjetno kao i seniori Ligu prvaka igraju sve iste juniorske momčadi, dok se u drugom dijelu natjecanja nalaze nacionalni prvaci (gdje je i Hajduk) koji igraju kup sustav na ispadanje.

Juniorska Liga prvaka, 2. kolo (prva utakmica):

Hajduk - Minsk 3:0 (Hrgović 31, Čuić 44, 60)

Upoznajte novog trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider