Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Udahnuo život Realu"

Zidane ga hvali, Katalonci ga "proklinju": Jedan od ključnih igrača El Clasica

Pomalo u sjeni madridskih strijelaca ostao je doprinos velikog Realova zaslužnika za trijumf u El Clasicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puno boljim drugim poluvremenom Real Madrid je svladao Barcelonu, uzeo El Clasico i vrh prvenstvene ljestvice u Španjolskoj.

Vinicius Junior načeo je, a Mariano Diaz dotukao Barcu, za tri supervrijedna boda Kraljevskog kluba.

No pomalo u sjeni dvojice strijelaca ostao je igrač koji je dao golem doprinos u Realovu slavlju u El Clasicu. Riječ je o Thibautu Courtoisu, vrataru Reala koji je s nekoliko sjajnih intervencija pri rezultatu 0:0 zadržao Real u igri.

Courtois je u matnim situacijama zaustavio Arthura u 34. minuti, Lionela Messiju obranio je jedan na jedan u 38., a u napadu koji je prelomio cijelu utakmicu obranio je pokušaj Martina Braithwaitea, nakon čega je počela akcija domaćina za vodeći pogodak.

gol expired Zidane otkrio kako se odlučio za neočekivanog heroja, on se oglasio duhovitom reakcijom divider

Nesumnjivo je Belgijac bio među tri najbolja igrača El Clasica, a koliko je frustrirao sve kojima je Barcelona bliska, svjedoče pisanja katalonskih medija u reakcijama jutro poslije utakmice.

"Udahnuo život Realu"

"Courtoisov recital spasio i udahnuo život Real Madridu. Bio je najbolji igrač u svojoj momčadi u prvom poluvremenu, s ključnim potezima zaustavljanja šutova Arthura i Messija", piše Sport.

Još jedan medij sa sjedištem u Barceloni - El Mundo Deportivo - posvetio je posebnu analizu onome što je odradio Courtois.

Tko će ove godine osvojiti naslov u Španjolskoj?

Ukupno glasova:

"Ukazao se kao spasitelj u trenucima kad je Realovu brodu prijetilo potonuće u prvom poluvremenu, a ne može se ignorirati ni njegova intervencija prije pogotka Viniciusa, kada je zaustavio opasan udarac Braithwaitea. U utakmicu je krenuo dosta 'nasjeckan' jer je Real upisao dva uzastopna poraza, od Levantea i Manchester Cityja, ali ono posla što je imao obavio je na spektakularan način. Njegove obrane iz prvog poluvremena pružile su Realu priliku da se i fizički i moralno naoruža za drugi dio utakmice", u razočaravajućem tonu pišu Katalonci.

gol expired Real ima bod više od Barcelone, ali tko ima teži raspored do kraja prvenstva? divider

Itekako svjestan uloge Courtoisa u sinoćnjem trijumfu bio je i Zinedine Zidane.

"Vinicius je zaslužio gol u jednoj ovakvoj utakmici, svi smo sretni i zbog Mariana, ali Thibaut je bio sjajan, fundamentalan za našu pobjedu", zaključio je trener Reala.

gol expired Prepucavanje Piquea i Ramosa nakon El Clasica: Teške riječi Piquea o igri Reala, stigao brz odgovor divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider