Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dosta do kraja, ali...

Real ima bod više od Barcelone, ali tko ima teži raspored do kraja prvenstva?

Real Madrid pobjedom u El Clasicu preskočio je Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je spasio sezonu. Toliko vrijedi pobjeda u susretu s izravnim konkurentom za naslov prvaka. S tri boda u El Clasicu Madriđani su preskočili Barcelonu, jer da su izgubili, Katalonci bi bili na pet bodova prednosti.

Ako znamo da je Real ispao u Kupu kralja, a u uzvratu protiv Manchester Cityja će imati težak zadatak nadoknaditi pobjedu Engleza u Madridu, onda je ova pobjeda u El Clasicu bila spasonosna. Ne samo to, bio je ovo prekid pet i pol godina duge frustracije. Toliko nisu na svom stadionu slavili protiv najvećeg rivala.

gol expired Prepucavanje Piquea i Ramosa nakon El Clasica: Teške riječi Piquea o igri Reala, stigao brz odgovor divider

Do kraja prvenstva ostalo je još puno, čak 12 kola, ali Real ima bod prednosti i zanimljivo je baciti pogled na kalendar do kraja sezone. Ovako na prvu, čini se da Real ima nešto lakši raspored do kraja. Ne igraju više s gradskim rivalom Atleticom, ali ni sa Sevillom, dok s Valencijom igraju na svom terenu. Najteže bi im moglo biti kod baskijskih klubova, Real Sociedada i Athletic Bilbaa.

S druge strane, Barcelona još igra s Atleticom, ali i Sevillom, i to u gostima. Bit će to najveća nagazna mina za katalonski klub uz neugodno gostovanje kod Villarreala.

U Madridu žarko žele osvojiti naslov prvaka. Malo im ružno izgleda podatak da su od 2008. samo dva puta uspjeli postati prvacima. Sada, s ovakvom Barcom, imaju veliku priliku.

gol expired Courtois mu obranio zicer: Messiju Realov gol opet ostao začaran divider

Raspored do kraja prvenstva (domaće utakmice označene su tamnom bojom):

Real Madrid: Betis, Eibar, Valencia, Real Sociedad, Mallorca, Espanyol, Getafe, Athletic Bilbao, Alaves, Granada, Villarreal, Leganes

Barcelona: Real Sociedad, Mallorca, Leganes, Sevilla, Athletic Bilbao, Celta, Atletico Madrid, Villarreal, Espanyol, Valladolid, Osasuna, Alaves

Tko će ove godine osvojiti naslov u Španjolskoj?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider