Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Incidenti na Volksparkstadionu

Kaos u Hamburgu: Posljednji "dinosaur" dolijao, Brekalo briljirao

Iako je slavio u posljednjem kolu protiv Borussije Moenchengladbach sa 2-1, bivši europski prvak Hamburger je po prvi puta u svojoj povijesti ispao iz Bundeslige.

Galerija Navijači HSV-a napravili su kaos (Foto: AFP) Andrej Kramarić slavio pogodak (Foto: AFP)

Još jednu dobru sezonu u dresu Hoffenheima Andrej Kramarić je zaokružio pogotkom i asistencijom u posljednjem kolu Bundeslige u kojem su domaćini protiv Borussije Dortmund slavili sa 3-1, te su osigurali plasman u Ligu prvaka.

VIDEO Bayern - Stuttgart 1:4

U 26. minuti Andrej Kramarić iskoristio je loše ispucavanje vratara Dortmunda i zabija za 1-0. U 63. minuti Kramarić je asistirao Adamu Szalaiju za 2-1. I za treći gol Hoffenheima zaslužan je Kramarić, koji je u 73. minuti iz slobodnog udarca odlično ubacio, a Kaderabek je pospremio loptu u mrežu. Kramarić je bundesligašku sezonu završio sa 13 golova i 7 asistencija.

HSV prvi put ispao u 2. ligu

Iako je slavio u posljednjem kolu protiv Borussije Moenchengladbach sa 2-1, bivši europski prvak Hamburger je po prvi puta u svojoj povijesti ispao iz Bundeslige. Štoviše, posljednji je njemački klub koji nikada nije igrao u nižem rangu natjecanja od Prve lige. Zbog toga su ga u Njemačkoj zvali "posljednji dinosaur". Ali, i on je "dolijao" kao i mnogi veliki njemački klubovi prije njega. Nezadovoljni navijači HSV u sudačkoj nadoknadi su iz protesta bacali petarde i palili baklje.


I dok HSV seli u drugu ligu, Wolfsburg je protiv Koelna, koji je već ispao u niži rang, uspio spasiti glavu, odnosno osigurati razigravanje za opstanak protiv trećeplasirane momčadi druge lige. Wolfsburg je slavio sa 4-1, a krilni napadač "vukova" Josip Brekalo je bio strijelac i asistent. U 71. minuti Brekalo je iz slobodnog udarca ubacio u peterac a Robin Knoche glavom pogađa za 3-1, a u sudačkoj nadoknadi (90+1) Brekalo je zabio za konačnih 4-1.

Kovačev Eintracht ima šansu u finalu Kupa

Kovačev Eintracht iz Frankfurta je u gostima kod Schalkea izgubio sa 0-1, te je završio na osmom mjestu. No, Eintracht još ima šansu izboriti Europsku ligu ako za tjedan dana pobjedi Bayern, budući Kovačev klub, u finalu kupa. Napadač Ante Rebić, koji se je oporavio od ozljede, odigrao je drugo poluvrijeme za Eintracht.

Branič Tin Jedvaj odigrao je cijeli susret za Bayer Leverkusen koji je dobio Hannover sa 3-2, ali je zbog lošije gol-razlike ostao be Lige prvaka. Bayern, koji je već odavno osigurao naslov prvaka, kod kuće je izgubio od Stuttgarta sa 1-4. 

REZULTATI:

Bayern 1 Tolisso (21)
Stuttgart 4 Ginczek (5, 55), Donis (42), Akolo (52)
- - -
Hoffenheim 3 Kramarić (26), Szalai (63), Kaderábek (73)
Dortmund 1 Reus (58)
- - -
Hertha 2 Ibišević (4), Kalou (64)
Leipzig 6 Upamecano (2), Lookman (8), Augustin (22, 54), Werner (49), Bruma (82)
- - -
Freiburg 2 Höfler (49), Kleindienst (65)
Augsburg 0
- - -
Schalke 1 G. Burgstaller (26)
Eintracht 0
- - -
Leverkusen 3 Alario (3, 18), Brandt (55)
Hannover 2 Fullkrug (90+1), Harnik (90+4)
- - -
Hamburger 2 Hunt (11-pen), Holtby (63)
Mönchengladbach 1 Drmić (28)
- - -
Mainz 1 Gbamin (12)
Werder 2 Kainz (23), Gebre Selassie (79)
- - -
Wolfsburg 4 Guilavogui (1), Origi (54), Knoche (71), Brekalo (90+1)
Koeln 1 Hector (32)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider