Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika drama u Njemačkoj

Kramarić golom i asistencijom odveo Hoffenheim u Ligu prvaka, a onda se ozlijedio

Hoffenheim je pobijedio Borussiju Dortmund 3:1 u 34. kolu Bundeslige i plasirao se u Ligu prvaka.

Andrej Kramarić slavio pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Andrej Kramarić opet je bio ključan igrač Hoffenheima u posljednjem kolu Bundeslige i odlučnoj utakmici za plasman u Ligu prvaka protiv Borussije Dortmund.

VIDEO Hoffenheim - Borussia Dortmund 3:1

Hrvatski napadač doveo je u vodstvo domaću momčad u 26. minuti nakon velike pogreške vratara gostiju iz Dortmunda Romana Burkija.
Borussia je izjednačila u 58. minuti golom Marca Reusa, a pet minuta kasnije na scenu opet stupa Kramarić. Hrvatski reprezentativac odlično je asistirao Adamu Szalaiju za vodstvo Hoffenheima od 2:1.

U 73. minuti na 3:1 povisio je Pavel Kaderabek, što je bio i konačan rezultat utakmice. Kramarić je iznesen s terena na nosilima u 78. minuti. No, kasnije su stigle informacije da se radi o lakšoj ozljedi te da je izašao preventivno tako da hrvatski izbornik Zlatko Dalić ne treba strahovati.

Hoffenheim je pretekao Borussiju na ljestvici zbog bolje gol-razlike i sada je treći. Klub iz Sinsheima prvi put se plasirao u Ligu prvaka. Borussia je naposljetku četvrta i ipak je izborila najelitnije UEFA-ino natjecanje. Naime, Bayer Leverkusen nije uspio pobijediti Hannover s dovoljnom razlikom, ali nije bio daleko, u jednom je trenutku vodio 3:0, a na kraju je završilo 3:2.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider