Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"neke stvari mu se moraju priznati"

Evo kakve promjene očekuju Dinamo nakon što je s trona sišao Zdravko Mamić

Nakon što je na mjesto svih svojih funkcija u Dinamu Zdravko Mamić podnio ostavku postavlja se logično pitanje što će se sada dogoditi u hrvatskom prvaku.

Nakon što je Zdravko Mamić podnio ostavku na sve funkcije u Dinamu čini se da se u redovima hrvatskog prvaka spremaju velike promjene. A kakve bi one mogle biti pokušao je objasniti kolumnist portala gol.hr Ivica Medo, s kojim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev.

*Zbog pravomoćne presude ostavku je već dao Zoran Mamić. Slijede li uskoro nove značajne promjene?

"U bliskoj budućnosti ne možemo očekivati neke promjene, ali u doglednoj možemo. Kada kažem doglednoj, mislim na period od godinu dana. Da bi se dogodile promjene, mora se sazvati izvanredna sjednica skupštine, to može napraviti Izvršni odbor, što nije realno za očekivati, ali može i trećina skupštinara, ali ni to čak nije realno. Kada bi se sazvala, mora se pojaviti natpolovična većina i onda je sve moguće. Skupština je vrhovno tijelo kluba i može donositi sve odluke."

gol expired Čudesni Lovrić uništio snove Hajduka o trofeju: Gorica ide u polufinale Kupa s tri gola u mreži Bijelih divider

*Zdravko Mamić i dalje ima svoje poklonike, koji u njemu vide uspješnog menadžera, koji je klub učinio financijski jakim i europski uspješnim. Kako ti to vidiš?

"To nije crno-bijela slika kada je u pitanju Zdravko Mamić. On je kompleksna osoba po brojnim pitanjima. Ostvario je sportske uspjehe, to mu se mora priznati. Stvorio je kroz rad Dinamove škole brojne igrače koji su obogatili hrvatsku reprezentaciju. Doduše. neki će reći da je to napravio radi svog džepa, ali to je uzročno-posljedična veza. Pitanje je može li uspjeh opravdati kaznena djela? Naravno da ne može. Što da je bio prvak Europe, bi li to značilo da može raditi što hoće? To je i moralno pitanje, ne samo pravno. Određeni uspjesi mu se moraju priznati, ali ima i onih drugih stvari koje smo vidjeli kako je sud ocijenio."

*Kako ukratko vidiš promjene koje će se dogoditi u prvih godinu dana?

"Klub nije monolitan kako možda izgleda izvana. U klubu postoje frakcije i različiti interesi. Događat će se promjene sigurno jer Mamići su bili glavni faktori u Dinamu, a postoje osobe unutar kluba koje bi htjele zasjesti na njihove pozicije. Zbog toga nekima u klubu vjerojatno i odgovara što je ovako završilo. Nije sve onako kako se na prvu čini, nisu mu baš svi u Plavim salonima bespogovorno odani", zaključio je Ivica Medo.

gol expired Real Madrid uvjerljivo prošao u četvrtfinale: Luka Modrić odigrao sjajnu utakmicu i upisao asistenciju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider