Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neopozivo

Mamić podnio ostavku na sve funkcije u Dinamu: "Dinamo možda neće postojati za nekoliko mjeseci!"

Zdravko Mamić nakon pravomoćne presude odstupio je iz Dinama.

Zdravko Mamić dan nakon pravomoćne presude, koja mu je donijela šest i pol godina zatvora, zakazao je press-konferenciju u Mostaru.

Tamo je odmah na početku ustvrdio da podnosi neopozivu ostavku na sve funkcije u Dinamu. Mamić tako više nije član Skupštine niti savjetnik Dinama.

"Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama i zatražio sam da me se razriješi funkcije savjetnika Dinama. Više nisam član nikakvog tijela niti sam u formalnom radnom odnosu. Moj su ostavke neopozive," kazao je Mamić te istaknuo kako će zatvorsku kaznu, ako do toga dođe, služiti u Bosni i Hercegovini.

gol expired Mamićev konačni pad i strah u očima Dinamovih šefova: Sad počinje izdaja najvećih ulizica. Oni će najjače cipelariti! divider

Dan ranije njegov brat Zoran podnio je ostavku na mjesto trenera Dinama.

Prema Zakonu o sportu, osobe pravomoćno osuđene na više od šest mjeseci moraju u roku od osam dana napustiti svoje funkcije.

"Dinamo možda neće postojati za nekoliko mjeseci"

Mamić je prepričavao svoj životni put pa se opet dotaknuo aktualne situacije u Dinamu. Pozvao je revizore u klub da provjere, po njemu, odličnu financijsku situaciju u trenutku njegova odlaska, a zatim je ustvrdio da bi Dinamo uskoro mogao propasti.

Kakav Dinamo očekujete bez Zdravka Mamića?

Ukupno glasova:

"Dinamo se kao i svi klubovi svijeta financira od kredita koje dižemo i vraćamo. Međutim, postoji opasnost da Dinamo za tri ili za nekoliko mjeseci ne postoji. Samo jedan neriješeni rezultat, Osijek bude prvak i Dinamo ne ide u Ligu prvaka, nego u Konferencijsku ligu. Nema velikih transfera, nema imidža dobrih igrača, nema ničega", rekao je.

Motivacijski govor za igrače uoči Tottenhama

Mamić je održao i motivacijski govor za igrače uoči uzvrata osmine finala Europske lige u četvrtak, u kojem će na Maksimiru Dinamo loviti zaostatak 2:0 iz Londona.

''Pozivam igrače da već protiv Tottenhama pokušaju napraviti, neki bi rekli nemoguće, ja kažem moguće, jer u sportu je sve moguće. Molim ih da izginu na utakmici jer danas se brani Dinamo kao rijetko kada u povijesti. Dinamo ove godine mora biti prvak ako želi opstati, svaki trener i igrač mora to znati. Objasnio sam to već. Apeliram da ne potonu u defetizam i pobjegnu u inozemstvo iz ovog hrvatskog cirkusa. Branite Dinamo, sameljite svakog protivnika onako kako ste samljeli u zadnjoj utakmici naše prijatelje iz Varaždina'', rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider