Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Mamićev konačni pad i strah u očima Dinamovih šefova: Sad počinje izdaja najvećih ulizica. Oni će najjače cipelariti!

Neki Mamićevi pobočnici možda će se boriti do posljednjeg daha za gazdu, ali sumnjam da je takvih previše...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadnjih tjedana u zraku je lebdio miris benzina, atmosfera je bila zapaljiva. Osjećalo se da se sprema nešto veliko, da se bliži rasplet maksimirskog watergatea. Uporno sam mjesecima ponavljao tezu o sudbinskoj odluci suda. To se jednostavno nije moglo samo tako preskočiti. Povezano je dotaknete li se bilo koje teme: hoćete Dinama, reprezentacije ili Osijekovih šansi za osvajanje naslova prvaka.

U redovima optuženika i njihovih potrčaka u Dinamu, HNS-u, sudačkoj organizaciji i ostalim Mamićevim lenima nervoza je bila tolika da je bilo jasno da ne kontroliraju situaciju. Uzde su ispuštene i konj je samovoljno tumarao po tabli. Pijuni su se tako panično rastrčali da pozorniji promatrač to nije mogao ne primijetiti.

Ipak, skepsa i rezerviranost uobičajena su pojava kod svakog kada je u pitanju hrvatsko pravosuđe. Nikad tu ne možete biti načisto, uvijek je moguć neki dupli pas u pet do 12.

Carstvo još nije palo, ali...

Međutim, doista je puno toga govorilo da je na pragu ono što se donedavno činilo nemogućim, ili barem jako teško mogućim. Što bi Ćiro rekao: "Možeš kako hoćeš, al' ne možeš dokle hoćeš." To je u najkraćem opis scenarija ove sapunske drame.

gol expired Englezi u nevjerici zbog Mamića, počela je i sprdnja: "Luda priča iz Hrvatske" divider

Ne, carstvo još nije palo, ali sve govori da maratonci trče počasni krug, vozi se posljednja etapa. Neću reći da u hrvatskom nogometu ništa više neće biti isto, što će se suštinski promijeniti, tek će vrijeme pokazati, ali zasigurno slijedi nova podjela karata.

Pozicije se već zauzimaju, a za stolom više neće biti nekoć najjačeg igrača, ni njegovih lutki na koncu. Baterija daljinskog samo što nije pregorjela. Kristalno je jasno da će se pijuni sve rjeđe javljati na telefon, s vremenom nikako.

Miševi i štakori već sprintaju prema palubi

Pitanje je samo trenutka kada će krenuti okretanje kaputa do jučer najvećih ulizica. Oni će najjače cipelariti. Oni su zapravo dno dna, gori od najgorih. Miševi, pa i krupniji štakori već su zasprintali prema palubi. Uskoro će biti i stampedo. Nemojte sumnjati.

Mnogi od njih bez srama će vikati da su stari borci za pravicu, a šutjeli su i kimali glavama svih ovih godina. I uredno trpali u džep. U HNS-u su već počela žustra preslagivanja i hitra pretrčavanja u tabor za koji se smatra da će biti pobjednički. Začudo, nekima nije bilo dobro ovih dana pa se nisu pojavili na glasanju, u kojem je Mamićeva struja odnijela možda i posljednju pobjedu. Kao da su imali informaciju.

gol expired Zoran Mamić više nije trener Dinama! Oglasio se porukom: "Ne osjećam se krivim" divider

I u najtvrđoj utvrdi puno će se toga promijeniti. Dinamovi šefovi neće ostati netaknuti, ma što o tome mislili i izjavljivali. Puno se toga mijenja na svim razinama. Partija se ozbiljno zahuktala, a pozicija im je sve klimavija. Moglo bi biti bombastično.

Sve ide ka topovskoj završnici, a njima ponestaje granata. Njuši se da će izbor novog gradonačelnika imati veliki utjecaj na partiju. Stvari bi se mogle odvijati strelovito. Oporba žestoko kuca na vrata.

Stoga ne čudi što se u Plavim salonima mnogima vidi panika u očima. Kad osjete da gori pod petama, skupštinari lako okreću kola. Neće im biti prvi put. Jako dobro znaju kako se to radi, taj su zanat davno ispekli. Sjeća li se netko kako su izdali Canjugu? E, pa recept je uvijek isti.

Neće puno njih ostati uz Mamića

Neki Mamićevi pobočnici možda će se boriti do posljednjeg daha za gazdu, ali sumnjamo da je takvih previše. Možda tek oni koji su duboko umočeni i smrtno se boje dolaska nove uprave. Jer tek će tada ispadati kosturi iz ormara. Bit će da ih ima na tone.

Netko bi se mogao sjetiti i upitati članove Uprave i Nadzornog odbora, pa i skupštinare, koji su za sve uredno dizali ruku, pa i za to da Dinamo nije oštećen i ne traži povrat izvučenog novca, gdje ste bili, što ste radili dok su vam milijuni isparavali pred očima.

Uzgred rečeno, mogao bi ih netko upitati i kako to da je rashod za prošlu godinu bio veći u odnosu na prethodnu, i to unatoč osjetnom smanjivanju plaća i silnim uštedama o kojima su mjesecima trubili. To je baš zanimljivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider