Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZASLUŽENO

Čudesni Lovrić uništio snove Hajduka o trofeju: Gorica ide u polufinale Kupa s tri gola u mreži Bijelih

Velika predstava Gorice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Gorice po prvi put u klupskoj povijesti plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa pobijedivši na svom terenu splitski Hajduk s 3:0 (1:0) u dvoboju četvrtfinala odigranom u utorak.

Dvostruki strijelac za Goricu bio je najbolji klupski strijelac Kristijan Lovrić u 9. i 82. minuti, a za konačnih 3:0 u 89. minuti pogodio je Liberijac Sylvanus Nimely koji je bio asistent kod drugog pogotka.

Gorica će u polufinalu gostovati na Maksimiru kod Dinama, a u drugom polufinalu će Istra 1961 u Puli ugostiti Rijeku.

gol expired Kakva bomba iz UFC-a: Revanš Usmana i Masvidala dogodit će se u travnju i to pred 15 tisuća navijača! divider

U 9. minuti je vodeći pogodak za Goricu protiv Hajduka na sebi svojstven način postigao je Kristijan Lovrić. Prošao je po lijevoj strani, na rubu kaznenog prostora krenuo prema sredini i desnom nogom pogodio suprotan gornji kut.

Momčad Hajduka u prvom poluvremenu nije imala nijedan udarac unutar okvira vrata. Prvi takav pokušaj gosti su imali u 50. minuti, kad je Makedonac Jani Atanasov iz slobodnog udarca gađao gornji lijevi kut domaćih vrata, ali je vratar Gorice Ivan Banić odlično obranio.

Hajduk je u 60. minuti postigao pogodak. Strijelac je bio ali je Ivan Dolček, ali je pogodak poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa u kojem se našao Marko Livaja koji je igrao na loptu prije Dolčekovog udarca.

gol expired Ništa od senzacije: Trećeligaš se odlično držao u prvom dijelu pa u nastavku pao u Kupu divider

U 68. minuti vratar Gorice Banić je još jednom bio siguran obranivši udaraca Todorovića s 15 metara.

Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a promašivali su Livaja i Jakoliš.

U 82. minuti Gorica je došla do drugog pogotka koji je bio plod odlične akcije u kojoj je sudjelovala cijela napadačka linija domaće momčadi. Akciju je započeo Dvorneković dodavanjem prema Mataru, ovaj je petom proslijedio Nimelyju koji je paralelnim dodavanjem na rubu kaznenog prostora pronašao Lovrića, a najbolji strijelac Gorice je iz prve preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut vrata pokraj nemoćnog Lovre Kalinića.

gol expired Mijo Caktaš na pragu velikog transfera? Iz druge momčadi Hajduka ide u redove velikana divider

Za konačnih 3:0 u 89. minuti strijelac je bio asistent kod drugog pogotka Liberijac Sylvanus Nimely. U solo akciji je iskoristio razrijeđenost Hajdukove obrane, prošao do kaznenog prostora i s 15 metara lijevom nogom pogodio desni kut vrata, a lopta je prošla ispod ruke Lovre Kalinića. Bio je to prvijenac liberijskog napadača u dresu Gorice.

Gorica će za finale igrati protiv Dinama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider