Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sud je nemilosrdan

Kako se Ronaldinho upleo u milijune dolara vrijednu kriminalnu shemu: Mogao bi dugo biti bez slobode

Čuveni brazilski nogometaš upleo se u mrežu sumnjivih poduzetnika koje se tereti za ozbiljne kriminalne radnje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Ronaldinho zbog lažnih dokumenata završio u paragvajskom zatvoru početkom ožujka, činilo se da je to pomalo bizarna i šokantna, ali na kraju dana ipak nekako simpatična i zabavna vijest koja neće imati dugačak rok trajanja.

Međutim, slavni brazilski nogometaš još je iza rešetaka, a zasad nema naznaka da bi mogao uskoro van. Paragvajski sud ne zanima o kakvom se velikom imenu radi – odbili su već tri zahtijeva za puštanjem na slobodu, pa će Ronaldinho i njegov brat Roberto Assis do daljnjega ostati u zatvoru.

Ronaldinho je nedavno ''proslavio'' prvih mjesec dana u zatvoru, a tamo bi mogao ostati i šest mjeseci. Razlog tome je što se njegovo uhićenje dogodilo u sklopu šire istrage zbog koje je dosad ''palo'' već 15 osoba.

Sumnjivi poduzetnik završio u istom zatvoru

Lažne putovnice Ronaldinha i njegova brata - svaka vrijedna po 30.000 dolara - bile su početna točka istrage koja dovodi do razotkrivanja milijunske sheme pranja novca, krivotvorenja dokumenata i porezne evazije, piše brazilski Globoesporte.

gol expired Ozbiljna tvrdnja za Marcela Brozovića: ''Otkako sam došao u Italiju, vodim ga sa sobom'' divider

Ronaldinha i njegov brata paragvajske vlasti prvo su htjele pustiti uz novčanu kaznu koja bi otišla u dobrotvorne svrhe. Međutim, promijenili su stajalište i odlučili ih zadržati iza rešetaka kako ne bi mogli utjecati na istragu, što je objašnjenje zbog kojeg su pale žalbe njihovih odvjetnika.

U istom zatvoru nalazi se i Wilmondes Sousa Lira, sumnjivi brazilski poduzetnik optužen za nabavljanje falsificiranih putovnica. Brazilski mediji pišu da je sve do tog slučaja bio anoniman u Brazilu, da je vlasnik triju tvrtki i porezni dužnik.

Iza svega stoji sumnjiva poduzetnica u bijegu od zakona

Reporteri su posjetili jednu od adresa na kojoj je tvrtka registrirana, ali stanovnici nisu znali tko je spomenuti.

gol expired Zvijezdu Tottenhama u vojsci čeka žestok dril: Nakon ovoga, njegova forma neće biti upitna divider

Lira je povezan s Daliom Lopez, paragvajskom poduzetnicom i čelnicom nevladine organizacije koja je Ronaldinha dovela u Paragvaj radi promocije. Njezina organizacija predmet je istrage, a Lopez se tereti za poreznu evaziju i pranje novca u vrijednosti od 10 milijuna dolara.

Paragvajska poduzetnica je u bijegu otkad je izdana potjernica za njom. U međuvremenu, Ronaldinho će još neko vrijeme igrati nogomet u zatvoru; dobra vijest za njega jest da paragvajsko pravosuđe neće podići optužnicu jer su presudili da je ''prevaren u dobroj namjeri.'' U zatvoru je tako iz preventivnih razloga, a još nije poznato koliko će to trajati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider