Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema popusta

Zvijezdu Tottenhama u vojsci čeka žestok dril: Nakon ovoga, njegova forma neće biti upitna

Nogometnih treninga možda nema, ali zato su tu vojni.

Hueng-Min Son (Foto: Afp)

Premierliga je zaustavljena zbog pandemije koronavirusa; dok neki izolaciju krate zabavama s prostitutkama, drugi će pauzu iskoristiti za odrađivanje duga državi.

Takav je slučaj Hueng-Mina Sona, korejskog nogometaša Tottenhama koji će, dok nema natjecanja i treninga, odraditi trotjednu vojnu obuku.

Dvogodišnji vojni rok obavezan je u Južnoj Koreji koja je formalno još u ratu sa Sjevernom Korejom, s kojom je potpisala samo primirje 1953. godine. Son je dobio oslobođenje od vojnog roka jer je vodio reprezentaciju do zlata na Azijskim igrama 2018., ali ubrzanu vojnu obuku ipak će odraditi, javlja Reuters.

HNL Poznato je kada bi se moglo nastaviti prvenstvo: HNS objavio tri opcije za završetak HNL-a i Kupa

Son će se pridružiti marincima na otoku Jejuu, a poznato je i kako će izgledati njegova obuka: uključivat će vježbe discipline i borbe, kao i trening otpornosti na suzavac. Obuka će završiti maršem od 30 kilometara pod punom opremom teškom oko 40 kilograma.

"Kad si u vojsci, moraš znati pucati iz puške, moći udisati plin i sudjelovati u bici, puzati i kotrljati se po bojnom polju", rekao je Reutersu korejski vojni službenik.

Son je u posljednje vrijeme bio van terena zbog loma ruke, ali Jose Mourinho očekivao je njegov povratak prije kraja sezone. Budući da je sezona u međuvremenu odgođena, realno je očekivati korejsku zvijezdu na terenu ako se natjecanja nastave. Eto, barem će se u klub vratiti u dobroj formi...

Luka Modrić U Madridu tvrde: Real ne želi povratak Ronalda i zbog onog što je napravio Modriću

 

Nastavi čitati