Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
država bez milosti

Neviđeni pritisak na zvijezdi Tottenhama: Ako ne pobijedi u iduće dvije utakmice, ide u vojsku!

Južnokorejski reprezentativac Heung-Min Son mogao bi na gotovo dvije godine prekinuti svoju nogometnu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnokorejski nogometaš Heung-Min Son postao je jedan od najvažnijih igrača engleskog Premierligaša Tottenhama, koji posljednje tri sezone završava među tri najbolje momčadi na Otoku. No, karijera 26-godišnjaka mogla bi doživjeti veliki zaokret, ako u iduće dvije utakmice s reprezentacijom ne upiše pobjedu.

Kako propisuje zakon u Južnoj Koreji, svaka tjelesno sposobna osoba mora prije 28 godine odslužiti 21 mjesec vojnog roka. Postoje izuzeci po tom pitanju, no iako je napadač Tottenhama višestruko proglašavan najboljim nogometašem Azije, on ne zadovoljava niti jedan! Vojnog roka oslobođeni su svi sportaši koji su osvojili medalju na olimpijskim igrama i svi sportaši koji su osvojili zlato na Azijskim igrama, koje su u ovom trenutku u tijeku.

Son je u ponedjeljak s Južnom Korejom osigurao polufinale Azijskih igara, nakon što je s 4:3, poslije produžetaka, slavio protiv Uzbekistana. Južna Koreja će u polufinalu igrati protiv Vijetnama, a onda u finalu, ukoliko ga izbori, čeka Japan ili Ujedinjeni Arapski Emirati.

Poraz u iduće dvije utakmice mogao bi značiti katastrofu za Sona i Tottenham. Koreanac bi po zakonu morao odslužiti 21 mjesec vojnog roka, što znači da bi njegova karijera bila "zamrznuta" gotovo dvije godine. Hoće li nacionalni heroj Južne Koreje biti lišen vojnog roka u slučaju da ne osvoji Azijske igre? Teško je reći. Poznavajući taj mentalitet, vjerojatno neće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider