Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napetost se rezala nožem

Mlada zvijezda Reala otkrila kako su se Modrić i društvo osjećali kada se Benzema pripremao izvesti Panenku

Karim Benzema u najdelikatnijem trenutku za Real odlučio je pucati jedanaesterac protiv Manchester Cityja na specijalan način…

Karim Benzema, David Alaba i Mendy (Foto: Afp)

Karim Benzema ne prestaje biti glavna priča španjolskih, posebice madridskih medija.

Francuski napadač igra u životnoj formi. Praktički sve što zamisli polazi mu za rukom. Tako je odlučio pucati panenku na Etihadu, i to u najkritičnijem mogućem trenutku, kada je Real gubio 4:2 u prvoj polufinalnoj utakmici s Manchester Cityjem.

Dok su neki igrači te mnogi navijača Reala jedva disali od uzbuđenja, Benzema je hladan kao špricer zanjihao vratara i lagano potkopao loptu.

Kako se Benzema odlučio izvesti Panenku

Benzema se odlučio za Panenku iako je promašio posljednja dva jedanaesterca na jednoj utakmici, u La Ligi protiv Osusane, te čak četiri u posljednja dva mjeseca. Ti promašaji natjerali su ga na razmišljanje, da možda malo promijeni način izvođenja jer čini se da su ga vratari pročitali.

Madridski mediji otkrivaju da se tako počeo pripremati za slučaj da bude morao pucati jedanaesterac protiv Cityja. Katalonski mediji sarkastično bi dodali da je jedanaesterac za Real najizglednija oklada kada igra važnije utakmice, pa tu i nije bilo velike dileme.

Karim Benzema Eto zašto je Real Real, a City još uvijek City: Spektakl koji je podsjetio na Galacticose i Old Trafford, a Benzema na "pravog" Ronalda divider

Benzema je odlučio da će kopirati bivšeg kapetana Reala Sergija Ramosa, koji je također u sličnim situacijama odabirao udarac koji je patentirao stari češki velemajstor Antonin Panenka.

Marca piše da su neki Realovi igrači drhtali kada je Benzema uzeo loptu, a također i trener Ancelotti. Benzema navodno nikome nije ništa rekao, ali na posljednja dva treninga uvježbavao je taj udarac, pa je lako pretpostaviti da su suigrači mogli predvidjeti kako će pucati.

Rodrygo otkrio da su pretpostavljali što smjera

“Svi su na klupi znali da će podbosti loptu“, otkrio je mladi Brazilac Rodrygo.

Dok se Benzema zalijetao prema lopti, u Realovu taboru napetost se mogla rezati nožem.

"Ako ne pucaš penale, ne možeš ih ni promašiti. Imam puno povjerenja u sebe, radim to opušteno i sve je u redu", samouvjerene je rekao francuski napadač o svom udarcu i smjelosti da ga izvede u tako važnoj situaciji.

Aurelio De Laurentiis Predsjednik Napolija se ispričao fanovima, otkrio što je s Mertensom pa objavio neočekivano pojačanje divider

Benzema je bučno proslavio gol jer je znao kakvu je psinu napravio. Bio je to gol koji je ostavio Real u životu. Da je City pobijedio s dva razlike, u uzvratu bi bilo puno teže. Ovako još postoje sasvim dobre šanse, iako je jasno da City ima kvalitetniju momčad i bolju igru.

Ipak je to Real.

"Napravit ćemo nešto čarobno na Bernabeuu", ispalio je Benzema, koji zrači zaraznim samopouzdanjem na svoje suigrače.

Madrid čeka Građane

Madridski mediji pišu kako se očekuje da će na Bernebeuu za tjedan dana biti atmosfera kakva dugo nije bila. Madridisti su napaljeni i jedva čekaju uzvrat.

Kraljevi će morati odigrati na top razini ako želi proći dalje, možda će čak morati premašiti objektivne mogućnosti. Puno toga temelji se na Benzemi. U takvoj je formi da se čini kako je kadar sve napraviti.

Ove sezone postigao je 41 gol u 41 utakmici, čime se opasno približio najboljim izdanjima Cristiana Ronalda. Ako Real prođe u finale, možda će Benzema srušiti Portugalčev rekord iz 2013./2014. kada je postigao 17 golova u Ligi prvaka. Benzema je trenutačno na 14.

gol expired Formula 1 mijenja izgled svog kalendara: Sve momčadi se složile oko jednog prijedloga divider

U svojoj 600. utakmici u dresu Reala, čime se izjednačio s legendarnim Gentom, Benzema je postigao 320. pogodak i sada zaostaje tek četiri gola za Raulom, trenutačno drugim najboljim strijelcem Reala.

Benzema prestigao Raula i juri po Zlatnu loptu

CR7 je ipak nedostižan s 450 golova, a pogotovo mu je nedostižan prosjek od 1,03 gola po utakmici. Benzema je na 0,53, no tko zna kako bi to izgledalo da godinama nije bio Ronaldov Robin.

Vjerojatno ni tada ne bi bio na tim razinama. Realno, bilo je sezona kada Benzema nije mogao ništa pogoditi, tu mu nije bio kriv Ronaldo, jednostavno ga nije išao gol. Dok je Ronaldo bio u momčadi Reala, Benzema je bio više paker nego strijelac.

Portugalčevim odlaskom Benzema je dobio više prostora, jednostavno je prodisao. Konačno je izašao iz njegove sjene i to ga je očito napunilo tolikim samopouzdanjem da je postao ubojiti strijelac. U kakvoj je Benzema formi, ništa nije nemoguće, pa ni to da Real sruši City i uđe u finale Lige prvaka. Ako je i osvoji, praktički će zakapariti Zlatnu loptu. Bit će samo njegova i ničija više. No sve je to još na dugom štapu, daleko je još do Olimpa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider