Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Led u venama

Karim Benzema objasnio zašto se odlučio na Panenku u onako važnom trenutku

Karim Benzema promašio je zadnja dva penala protiv Osasune, ali u utorak uvečer na puno većoj sceni hladno je izveo penal.

Karim Benzema (Foto: Afp)

Zvijezda Real Madrida Karim Benzema promašio je tri od svoja zadnja četiri penala, ali u porazu protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka (4:3) bio je ledeno-hladan i opalio Panenku pri izvođenju najstrože kazne.

Francuski napadač vjerojatno je trenutačno najbolji svjetski napadač, ali iako igra u sjajnoj formi i s puno samopouzdanja, imao je problema sa izvođenjem jedanaesteraca u zadnje vrijeme. No, ovaj posljednji, protiv Cityja za 4:3 na Etihadu, bio je vjerojatno najvažniji, a kad je takva situacija – Benzema ne promašuje.

gol expired Poraz Reala se praktički slavi kao pobjeda: Pogledajte kako jutros izgledaju naslovnice španjolskih medija divider

Potrebno je samo samopouzdanje, a ja ga imam puno

Veteran je objasnio zašto se odlučio za tako riskantno izvođenje najstrože kazne, iako je u prošloj utakmici protiv Osasune promašio čak dvaput s bijele točke. Njegov odgovor bio je jednako cool kao samo izvođenje:

“Uvijek mi je u glavi ona stara, ako ne pucaš penal, ne možeš ga nikad promašiti. Potrebno je samo samopouzdanja, a ja ga izgleda imam puno. Zato pokušavam takve stvari u takvim trenucima i zasad ispada dobro“.

Karim Benzema Eto zašto je Real Real, a City još uvijek City: Spektakl koji je podsjetio na Galacticose i Old Trafford, a Benzema na "pravog" Ronalda divider

"Nisam zadovoljan rezultatom, porazom nikad neću biti zadovoljan, a sad su nam potrebni naši navijači jer ćemo učiniti nešto magično i na kraju slaviti“, uvjeren je.

Ancelotti oduševljen

Carlo Ancelotti također je komentirao njegov poseban gol.

"Očekivao sam da će nešto promijeniti jer je promašio zadnja dva penala protiv Osasune, isprobao je to na treningu, ali nisam znao kako će pucati na utakmici. Odlučio se na Panenku i zabio, on ima taj tip karaktera koji će pokušati tako nešto u ovakvoj situaciji.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider