Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od kobne utakmice

Znate li zašto Karim Benzema već tri godine nosi zavoj od 40 eura oko desne ruke?

Napadač Real Madrida Karim Benzema već tri godine nosi zavoj na ruci, tom rukom slavi kad zabije, a u zadnje vrijeme to je često.

Karim Benzema (Foto: Afp)

Slavni Real Madrid u utorak uvečer opasno je živio na Etihadu, Manchester City uglavnom je dominirao utakmicom, ali Kraljevi su imali sjajnog Karima Benzemu, koji je dodao još dva gola svom impresivnom golgeterskom učinku i pomogao svojima do pristojnih 4:3 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.


Razloga za povoljan rezultat Kraljevskog kluba u Manchesteru je više, ali jedan od ključnih je nova sjajna partija francuskog napadača, vjerojatno najboljeg napadača trenutačno na svijetu i jednog od najboljih igrača uopće.

Karim Benzema Karim Benzema objasnio zašto se odlučio na Panenku u onako važnom trenutku divider

Nije riječ o praznovjerju

Sinoć je još dva puta podigao stisnutu šaku u vis kako bi proslavio svoje golove prema tribinama, najprije u 33. kad je zabio iz igre pa u 82. kad je panenkom svladao Edersona s bijele točke, a mnogima je u oči upao zavoj koji nosi oko desne ruke, shvatili kako ga omotava već tri godine i zapitali se zašto?

Isti zavoj omotava i Luis Suarez jer ispod njega čuva narukvicu sa svecima i fotografijama članova obitelji kao praznovjere, mnogi su mislili kako sličan zavoj ima i Benzema, ali njegov je medicinski.

gol expired Poraz Reala se praktički slavi kao pobjeda: Pogledajte kako jutros izgledaju naslovnice španjolskih medija divider

Nosi medicinski zavoj od 40 eura

Oko ruke omotava zavoj koji košta 40 eura i koji nosi od 2019. Tad je naime protiv Betisa neugodno pao na prst poslije starta bivšeg igrača Barcelone Marca Bartre i slomio kost u malom prstu desne ruke.

Liječnici su mu savjetovali operaciju šake zbog koje bi propustio dva mjeseca natjecateljskog nogometa, ali Realu je u tim trenucima gorjelo pod nogama. Bili su tek peti na ljestvici u prvoj postronaldovskoj sezoni, a Benzema je bio jedini u formi.

Liječnici su mu potom predložili spomenuti zavoj kako bi ga štitio od obnavljanja loma i s kojim je mogao nastaviti do konca te sezone pa tek onda pod nož, ali kad je došlo vrijeme operacije, kost je bila krivo zarasla i više nije bilo potrebe za operacijom.

Luka Modrić VIDEO Hrvatski maestro prodao Bernardu Silvi potez za pamćenje: Luka, gdje si?! divider

Odgodio operaciju zbog Reala

Benzema je rekao kako ga prst i dalje boli, međutim liječnici su mu rekli kako je pogriješio s odgađanjem operacije i zato već tri godine poslije loma prsta mora na svakoj utakmici nositi zavoj.

Možda nema veze s praznovjerjem, ali izgleda radi nešto s njegovom psihom jer u zadnje četiri godine igra najbolji nogomet u karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider