Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Engleska na nogama

Napeta situacija oko velike zvijezde i tempirane bombe: Traju krizni pregovori, suparnici iščekuju rasplet i trljaju ruke

Thomas Tuchel ne želi reagirati prebrzo u „slučaju Lukaku“ te najavljuje da će zaštititi svojeg napadača kojeg je izbacio iz momčadi za derbi s Liverpoolom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thomas Tuchel suočen je s teškom odlukom.

Njemački stručnjak na klupi Chelseaja mora smisliti strategiju obračuna s neporecivo odličnim, ali i pomalo neuračunljivim napadačem londonskog kluba Romeluom Lukakuom. Sudbina korpulentnog Belgijca dominantna je tema u britanskim medijima.

Nakon Lukakuovog kontroverznog i očito od strane kluba neodobrenog intervjua, u kojem je kritizirao situaciju u Chelseaju, Tuchel je Belgijca izbacio iz sastava za derbi s Liverpoolom, koji je završio 2:2, uz fantastičan pogodak hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Međutim, Chelsea sljedeću utakmicu igra već u srijedu, i to protiv gradskog rivala Tottenhama u Liga kupu. Postavlja se logično pitanje: hoće li Lukaku biti u sastavu?

gol expired Filip Hrgović dogovorio borbu karijere? "Hvala mu što je prihvatio izazov" divider

"Moramo prvo analizirati situaciju, a ne slušati medije. Prvo moramo razumjeti što je točno mislio i zašto je to rekao", kazao je Tuchel nakon utakmice s Liverpoolom.

Nijemac je očito jako oprezan i ne želi žuriti sa zaključcima. Daily Mail pak piše o kriznim pregovorima između predstavnika Chelseaja i Lukakua. Navodno je situacija iza kulisa napeta.

Podsjetimo, Lukaku je javno iznio nezadovoljstvo svojom ulogom u Chelseaju pod Tuchelom, a također je prilično otvoreno koketirao s povratkom u milanski Inter i prelaskom u druge vrhunske klubove.

Kako ne bi ugrozio pripreme za derbi s Liverpoolom, Tuchel je izbacio iz momčadi Chelseaja napadača koji je stajao londonski klub 115 milijuna eura. Nijemac mu je ipak ostavio otvorena vrata za povratak.

"On je naš igrač, on će ostati naš igrač, uvijek ćemo braniti naše igrače", rekao je Tuchel.

Čak i prije utakmice s Liverpoolom, Nijemac je jasno dao do znanja da neće sam rješavati to pitanje, te da će sve raditi u dogovoru s čelnicima kluba i svlačionicom.

Tuchel je već razmijenio ideje s nekolicinom igrača - i možda će to učiniti opet.

gol expired Prvi strijelac HNL-a Josip Drmić snimio duet s folk-pjevačicom iz Zadra divider

“To je i njegov klub i njegova momčad. To za mene nije osobna stvar”, tvrdi Nijemac, koji se ne osjeća izravno napadnutim.

„Željeli smo zaštititi Romelua od ishitrene odluke jer moramo razgovarati s njim“, zaključio je Tuchel.

Situacija nije jednostavna za Chelsea. Mnogi kao zapete puške čekaju razrješenje situacije. Jasno je da bi mnogi klubovi željeli vidjeti Lukakua u svojim redovima. Ako Chelsea podigne rampu Belgijcu, a ovaj prijeđe u neki od rivalskih klubova, pogotovo u Premierligi, i tamo zablista, jasno je kakav bi to udarac bio za londonske plavce.

S druge strane, problem je imati u svlačionici nezadovoljnog igrača, a koji uz to uživa status zvijezde i jako je skupo plaćen. To je tempirana bomba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider