Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MAJSTOR

Kovačić zaludio navijače, kažu da to nije viđeno od Hazarda: Reagirao i Cesc Fabregas

Kovačić je protiv Liverpoola odigrao jednu od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 2:2, a za domaći sastav fenomenalan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Hrvatski nogometaš se tek nedavno vratio nakon ozljede i koronavirusa, a protiv Liverpoola je odigrao jednu od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

Kovačić je za čudesnu izvedbu zaradio ocjenu 8,4 (SofaScore), imao je 105 dodira s loptom u 90 minuta utakmice. Podijelio je 80 % točnih dodavanja, četiri duge lopte te isti broj uspješnih driblinga. Osvojio je čak 12 od 13 duela na tlu i šest puta oduzeo loptu igračima Redsa.

gol expired Filip Hrgović dogovorio borbu karijere? "Hvala mu što je prihvatio izazov" divider

Kovačić je doslovno izluđivao igrače Liverpoola, a najviše je patio vezni red jer ga Fabinho, Milner i Henderson nisu mogli zaustaviti.

Nagrada za veliku izvedbu stigla je u 42. minuti. Kovačić je zabio najljepši gol karijere. Nakon jednog odbijanca zabio je s 20-ak metara pored nemogućnog Kellehera za smanjenje vodstva Liverpoola, a kasnije je Pulišić zabio za konačnih 2:2.

Zaludio navijače

Kovačić je hit i na Twitteru, gdje navijači veličaju njegovu izvedbu, a javio se čak i Cesc Fabregas, koji nije mogao vjerovati kakav je gol zabio hrvatski veznjak.

''Jedan od najpodcijenjenijih veznjaka u svjetskom nogometu. Zasluženo je proglašen za igrača utakmice'',

gol expired Zvijezde Liverpoola naklonile se Kovačiću: "Bio je to fantastičan udarac, oba gola su sjajna" divider

''Kovačić bi mogao biti najbolji šuter koji smo vidjeli u ligi još od Franka Lamparda'',

''Nisam vidio ovako dobar pojedinačni učinak otkako je Hazard otišao. Kakav sjajan igrač'', samo su neki od komentara zadovoljnih navijača.

Oglasio se i Kovačić

Hrvatski nogometaš je bio presretan zbog izvedbe na terenu, a nakon utakmice je objavio fotografije u trenutku gola i dodao opis: ''Nemoj se nikada predati'', napisao je Kovačić, a navijači su ga zasuli pozitivnim komentarima.

Tuchel mu dao savjet koji ga je preporodio

U razgovoru za Novu TV Kovačić je otkrio da je najbolji savjet karijere dobio od Thomasa Tuchela.

''Je li Thomas Tuchel najbolji trener na klupskoj razini u vašoj karijeri?'', pitao je Saša Lugonjić hrvatskog nogometaša.

''Pa, je, i to s dosta velikom razlikom po meni. Imamo dosta dobar odnos. On vidi neke stvari koje kod drugih trenera nisam primjećivao. Nisam nikad mislio da se ovolika razlika vidi u pola godine, gdje nas je vodio Lampard, koji je možda tada bio malo neiskusan, ali po meni dobar trener. Tuchel je u pola godine sve preokrenuo. Bili smo deseti na tablici, na kraju osvojili Ligu prvaka i ove godine se borimo za prvenstvo.

Govori mi da da mi je ulazak u 16 metara najveći prostor za napredak u igri. To mi svi govore, da više pucam po golu, da u nekim situacijama budem miran i mislim da mi je on dao najbolji savjet u karijeri. Taj da budem miran, nekad kad dođem pred 16 metara osjećao sam se nervozno i to napravim jako brzo, a kod njega se smirim i to je stvar koju jako puno radimo'', otkrio je Mateo.

VIDEO Ekskluzivni intervju Matea Kovačića



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider