Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nastavlja se dominacija

Juventus je prvak Italije! Ronaldo i društvo matematički potvrdili titulu

Stara dama nastavila je dominaciju talijanskim nogometom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Juventusa osigurali su 36. naslov prvaka Italije u povijesti, a deveti zaredom 2:0 (1:0) domaćom pobjedom protiv Sampdorije u susretu 36. kola Serie A.

Juventus je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je lucidno proigravanje Pjanića u sedmoj minuti nadoknade Cristiano Ronaldo iskoristio da preciznim udarcem sa 13-14 metara pogodi sam donji lijevi kut nemoćnog Audera.

Pobjedu i naslov Juventusa potvrdio je Bernardeschi koji je u 67. minuti pospremio jedan odbijanac u mrežu. Imao je pred kraj utakmice Cristiano Ronaldo priliku postići još jedan pogodak, ali je iz kaznenog udarca zatresao gredu.

gol expired Kakav nesretnik: Predmet sprdnje na nevjerojatan način srušio okladu o kojoj bruji Engleska divider

Juventus je sa 83 boda osigurao naslov prvaka jer dva kola prije kraja ima nedostižnih sedam bodova više od drugog Intera, a po osam više od treće Atalante i četvrtog Lazija.

Sampdoria je 15. sa 41 bodom.

Iako je postigao pogodak, Cristiano Ronaldo dva kola prije kraja u utrci za najboljeg strijelca lige zaostaje za tri gola za napadačem Lazija Cirom Immobileom koji je ranije u nedjelju postigao je tri pogotka u 5:1 (1:1) gostujućoj pobjedi protiv Verone. 

Immobile je sada na 34 postignuta gola, tri više od Cristiana Ronalda. Izjednačen je na vrhu utrke za Zlatnu kopačku s Lewandowskim.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider