Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjegao i ronaldu

Immobile zabio hat-trick i izjednačio se s Lewandowskim: Smiješi mu se Zlatna kopačka

Ubojiti talijanski napadač blizu je titule europskog kralja strijelaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Lazija Ciro Immobile s tri je pogotka u 5:1 (1:1) gostujućoj pobjedi protiv Verone u susretu 36. kola talijanskog nogometnog prvenstva napravio veliki korak ka osvajanju naslova najboljeg strijelca Serie A.

Verona je povela nakon što je Ambrabat (40-11m) iskoristio kazneni udarac, no Immobile (45+4-11m) je također s bijele točke poravnao neposredno prije odlaska na odmor. U nastavku je prvo slobodan udarac Milinković-Savića (57) pogodio jednog igrača domaćih u živom zidu i završio u mreži da bi ubrzo potom Correa (63) povisio na 3:1. U završnici utakmice Immobile (84, 90+4-11m) je s još dva gola potvrdio pobjedu Lazija.

Immobile je sada na 34 postignuta gola, četiri više od Portugalca Cristiana Ronalda koji kasnije večeras igra s Juventusom protiv Sampdorije. Istovremeno se izjednačio s Robertom Lewandowskim u utrci za Zlatnu kopačku.

gol expired Kakav nesretnik: Predmet sprdnje na nevjerojatan način srušio okladu o kojoj bruji Engleska divider

Poljski napadač završio je sezonu s 34 gola, pa Immobile ima još dvije utakmice da osvoji laskavu titulu najubojitijeg topnika Europe. 

Četvrti Lazio sada ima 75 bodova, kao i treća Atalanta, a drugi Inter ima bod više. Na vrhu je Juventus sa 80 bodova te će osigurati svoj 36. naslov talijanskog prvaka, deveti zaredom u slučaju pobjede protiv Juventusa.

Roma je s dva gola Veretouta (45-11m, 88-11m) s bijele točke na svom terenu svladala Fiorentinu sa 2:1 (1:0). Jedinis trijelac za goste bio je Milenković (54).
Nikola Kalinić ostao je na klupi Rome, kao i Milan Badelj kod Fiorentine.
Četvrta Roma sada ima 64 boda, dok je Fiorentina 12. sa 43.

Marko Rog ostao je na klupi u 0:1 (0:1) domaćem porazu Cagliarija od Udinesea. Jedini gol postigao je Okaka (3) na samom otvaranju susreta. I Cagliari i Udinese sada imaju po 42 boda te se nalaze na 13. i 14. mjestu.

gol expired Gotova je Premierliga: Poznato je tko ide u Ligu prvaka, a tko ispada iz lige divider

Nakon niza slabih intervencija u posljednjih nekoliko utakmica Karlo Letica se vratio na klupu SPAL-a koji je na svom terenu igrao 1:1 (0:0) s Torinom. Poveli su gosti preko Verdija (58), a poravnao je D'Alessandro (80).

SPAL je i dalje posljednji sa 20 bodova te će dogodine igrati u Serie B, dok se Torino ovim bodom i teoretski spasio, sada je 16. sa 39 bodova, sedam više od 18. Leccea.

Nogometaši Leccea propustili su priliku primaknuti se na bod zaostatka za 17. Genoom u borbi za ostanak, oni su u prvom susretu nedjeljnog programa izgubili na gostovanju kod Bologne sa 2:3 (1:2). 

Lecce je tako ostao 18. sa 32 boda, četiri manje od 17. Genoe koja je još u subotu izgubila od Intera sa 0:3, te je sve dalje od ostanka. U posljednja dva kola Lecce mora svladati Udinese u gostima i Parmu na svom terenu te se nadati kako Genoa neće ostvariti niti jednu pobjedu u dvobojima protiv Sassuola u gostima i Verone na svom terenu.

Iz lige su još ranije ispali SPAL i Brescia. Bologna je sada 11. sa 46 bodova, koliko ima i 10. Parma.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider