Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer-bomba iz Italije

Juventus nudi Pjacu i milijune za veliku želju: Superagent stopira posao?

Pjaca bi opet mogao napustiti Torino, ovaj put bez povratne karte.

Galerija Marko Pjaca (Foto: AFP) Jorge Mendes u društvu Cristiana Ronalda i obitelji (Foto: AFP) Marko Pjaca slavi pogodak (Foto: AFP) +2 Marko Pjaca (Foto: AFP)

Marko Pjaca 2016. je postao igrač Juventusa u transferu vrijednom 23 milijuna eura, ali njegova karijera u Italiji nije se razvila kako se očekivalo.

Neugodna ozljeda na estonskoj oranici u nebitnoj prijateljskoj utakmici udaljila je Pjacu od prvog sastava Stare dame. Vratio se tek minule polusezone koju je proveo na posudbi u Schalkeu, ali tamo nije uhvatio pravu formu i izborio status stalnog prvotimca.

Juventus je nakon isteka posudbe Pjacu vratio u Torino, ali hrvatski reprezentativac, koji se priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, mogao bi uskoro ponovno promijeniti sredinu, ovaj put trajno.

Pjaca kao dio velikog transfera

Ugledni talijanski listovi Gazzeta dello Sport i Tuttosport pišu kako Juventus namjerava ponuditi Pjacu kao dio odštete za Joaa Cancela, desnog beka Valencije koji je većinu sezone proveo na posudbi u Interu.

Cijena 24-godišnjeg Cancela, koji neće biti u sastavu Portugala na SP-u, iznosi 35 milijuna eura. Juventus cijeni Pjacu na 20 milijuna, a 15 je spreman doplatiti u gotovini.

Talijani pišu kako Pjaca više nema status dugoročnog klupskog projekta, a izgubio ga je dobrim dijelom i zbog spomenute nesretne ozljede. No još uvijek je vrlo atraktivan ''proizvod'' u mogućim transfernim operacijama.

Međutim, upitno je želi li Valencia pristati na takav dogovor. Šišmiši trebaju novac i zbog financijskog fair-playa i pojačavanja momčadi, pogotovo ako odluče otkupiti sjajnog krilnog igrača na posudbi iz PSG-a Goncala Guedesa. 

Marko Pjaca (Foto: AFP) Marko Pjaca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako bi pristali na razmjenu, vjerojatno bi morali prodati još jednog igrača. Najatraktivniji eksponat u njihovu izlogu je prvi napadač i španjolski reprezentativac Rodrigo Moreno, a njegov bi odlazak bio težak udarac za Šišmiše, koji se nakon četiri godine čekanja vraćaju u Ligu prvaka.

Portugalski superagent ima druge planove

Pjaca navodno ne bi imao ništa protiv odlaska u Valenciju. Htio bi ostati u jakom i ambicioznom klubu, a Valencia ispunjava taj kriterij: nakon godina krize Šišmiši su se vratili na pobjedničke staze osvojivši četvrto mjesto španjolske Primere sa samo tri boda manje od Reala.

Jorge Mendes u društvu Cristiana Ronalda i obitelji (Foto: AFP) Jorge Mendes u društvu Cristiana Ronalda i obitelji (Foto: AFP) (Foto: Afp)

No u cijelom poslu za početak je upitna sudbina Joaa Cancela. U Interu su i više nego zadovoljni njegovim igrama i voljeli bi ga trajno preseliti u Milano, ali nešto će se pitati i njegova agenta. I to ne bilo kojeg agenta – kao i većinu Portugalaca, zastupa ga moćni superagent Jorge Mendes.

Mendes je pokrenuo projekt stvaranja jakog premierligaškog kluba u Wolverhamptonu, koji se na krilima njegovih portugalskih pojačanja prošetao Championshipom. Za elitni rang engleskog nogometa planira dodatno proširiti portugalsku koloniju, a jedan je od kandidata upravo Cancelo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider