Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ostvario snove

Bio je reprezentativac Slovenije cijeli život, a s 30 godina ostvario je snove i obukao hrvatski dres

Mario Šošarić debitirao je za Hrvatsku nakon što je godinama igrao za Sloveniju.

U 3. kolu skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine nizozemski rukometaši su na domaćem terenu, u Eindhovenu, svladali Hrvatsku 32:27 (15:3).

Utakmica je odlučena u uvodnom dijelu drugog poluvremena, kada je Nizozemska pobjegla na sedam golova prednosti, što Hrvatska do kraja nije mogla dostići. U reprezentaciji Hrvatske, koju je vodio novi izbornik Goran Perkovac, po četiri pogotka dali su Manuel Štrlek, Igor Karačić i Tin Lučin. Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica postigli su po tri, a po dva Duvnjak, Šarac i Mandić.

U spomenutom dvoboju Hrvatska je dobila jednog sjajnog rukometaša. Riječ je o 30-godišnjem Mariju Šoštariću, desnom krilu.

Šoštarić je debitirao za nacionalnu vrstu Hrvatske iako ima već 30 godina, no postoji opravdan razlog za to.

Rukometaš Pick Szegeda rođen je u Sloveniji, za čiji je dres igrao sve do 2020. godine. Nakon toga nije ga bilo u reprezentaciji Slovenije, a kako je u međuvremenu stigao poziv iz Hrvatske, bilo je logično da će nastaviti dalje u dresu hrvatske reprezentacije, ipak je to dugo sanjao.

U prvom nastupu stigao je i prvi gol za reprezentaciju

Njegovi roditelji su Hrvati. Majka i pokojni otac su iz sela pokraj Slunja, a brat mu se rodio u Karlovcu. U Sloveniju su otišli 1987., pa se Mario rodio u Slovenj Gradecu.

''Izuzetno sam ponosan i sretan jer sam obukao hrvatski dres, drago mi je da se to napokon dogodilo. Sretan sam zbog gola, no sigurno ne mogu biti sretan s rezultatom'', rekao je Šoštarić nakon utakmice.

Trebao je debitirati i na Svjetskom prvenstvu

HRS ga je zvao još u veljači prošle godine, za to su saznali i Slovenci, koji su brzo reagirali i pokušali ga nagovoriti da ostane u Sloveniji, no za njega je reprezentacija Slovenije ostala samo lijepa uspomena.

Šoštarić je bio na širem popisu i na zadnjem prvenstvu u siječnju, trebao se priključiti u slučaju prolaska Hrvatske u četvrtfinale, no tadašnji izabranici Hrvoja Horvata ispali su prije četvrtfinala i na kraju zauzeli deveto mjesto.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider