Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
JAKO LOŠI KAUBOJI

Perkovac startao teškim porazom: Nizozemci nadigrali i uvjerljivo savladali Hrvatsku

Hrvatska rukometna reprezentacija u Eindhovenu je poražena od Nizozemske rezultatom 32:27.

Domagoj Duvnjak (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Mandat novog izbornika Gorana Perkovca na klupi hrvatske rukometne reprezentacije započeo je porazom u Nizozemskoj.

Izabranici Staffana Olssona bili su bolji s rezultatom 32:27, u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se u siječnju iduće godine održati u Njemačkoj.

Domaći rukometaši vodili su gotovo cijelu utakmicu, a odvojili su se u prvoj polovici drugog poluvremena na veliku razliku. Kauboji su se uspjeli vratiti do tri pogotka zaostatka, no onda je došao novi pad i put u teški poraz.

Dobro otvaranje pa dvije crne rupe

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i Kauboji su vodili rezultatom 3:4, no onda je uslijedila crna rupa, koja je dovela do serija Nizozemaca 5:1 te vodstva 8:5. Držali su takvu prednost do 11:18, dok slijedi 1:5 serija Kauboja te vodstvo 12:13. 

Nažalost, to je bilo posljednje vodstvo na utakmici, s obzirom na to da su domaći završili poluvrijeme novom serijom i otišli na odmor s rezultatom 15:13.

Početak drugog dijela presudio, Kuzmanović vratio nadu

Već nakon četiri minute drugog dijela bilo je pet razlike za Nizozemce, a nakon još tri minute otišli su na +7.

U posljednjih 20 minuta Perkovac je na gol poslao Dominika Kuzmanovića i to mu se isplatilo. Mladi vratar Nexea odmah je upisao čak pet obrana uz tek jedan primljeni pogodak i time je svojim suigračima dao priliku da osam minuta prije kraja dođu na -3 te imaju napad.

Nažalost, taj je napad rezultirao izgubljenom loptom i vraćanjem Nizozemaca na četiri razlike, a uskoro i ponovno pet. Pet razlike bilo je i na kraju, nakon što su Nizozemci iskoristili svoj posljednji napad, za razliku od gostujućih rukometaša. 

Zapravo je tek sjajni Dominik Kuzmanović zaslužan što je razlika na kraju podnošljiva, odnosno onakva kakvu je u Osijeku, gdje će se iste reprezentacije ponovno susresti u srijedu, moguće nadoknaditi. Naime, moguće je da će međusobni susreti protiv Nizozemaca biti vrlo bitni.

Na Europsko prvenstvo odlaze dvije prvoplasirane momčadi skupine te četiri najbolje trećeplasirane iz ukupno osam kvalifikacijskih skupina.

Uskoro opširnije!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider