Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
debi iz snova

Tko je novi veliki Bayernov talent? Jedan dodir i 104 sekunde bile su dovoljne da ispiše povijest

Bayern je trebao heroja u sudačkoj nadoknadi i našao ga je u 18-godišnjem klincu kojem je to bio debi u Bundesligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrala se sudačka nadoknada utakmice Freiburga i Bayerna, a na semaforu je stajalo 1:1. Sve je mirisalo na novo prosipanje bodova koje bi Bavarce dodatno udaljilo od vodeće Borussije Mönchengladbach, ali tada se ukazao neočekivani spasitelj.

Hansi Flick u igru je u 90. minuti ubacio 18-godišnjeg nizozemskog napadača Joshuu Zirkzeea, a on je samo 104 sekunde kasnije zabio za 2:1. U maniri iskusnog strijelca našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i jednim dodirom elegantno poslao loptu vrataru kroz noge. Bio je to njegov prvi kontakt s loptom na utakmici.

gol expired Spektakl na GOL.hr-u: Najbolji Hrvat u sjajnom izdanju na vaganju, Badr Hari sedam kilograma lakši! divider

Zirkzee je s 18 godina i 210 dana postao najmlađi nizozemski strijelac u Bundesligi u povijesti, dok je na Bayernovoj vječnoj ljestvici zauzeo treće mjesto. Mlađi od njega bili su samo Roque Santa Cruz (18 godina i 12 dana) i trenutačni suigrač Alphonso Davies (18 godina i 135 dana).

Uspoređuju ga s legendom Feyenoorda

Zirkzee je nakon ovog pogotka postao senzacija u Njemačkoj, svi se pitaju tko je sada ovaj visoki napadač bavarskog giganta.

Zirkzee je u Bayern stigao sa 16 godina, svega godinu dana nakon što se pridružio Feyenoordu. Rođen je u blizini Rotterdama, a zbog visine od 193 centimetra i prepoznatljive frizure, zaradio je usporedbe s legendom Feyenoorda Pierreom van Hooijdonkom.

gol expired Haaland se ukrcao na avion i otputovao na pregovore: Uskoro veliki transfer? divider

Zanimljivo, bundesligaški debi nije jedini na kojem je zabio – bio je strijelac u prvoj utakmici koji je uopće odigrao za prvu momčad Bayerna, još u srpnju 2018. na ljetnim pripremama u SAD-u protiv PSG-a (3:1 za Bayern).

Zbog fizičkih predispozicija u kombinaciji s dobrim razumijevanjem igre u Bayernu se nadaju da će u Zirkzeeju dobiti buduću napadačku zvijezdu. Boljeg učitelja teško može poželjeti – u napadu Bayerna ordinira ponajbolji svjetski centarfor Robert Lewandowski.

"Nadam se za njegovo dobro da je brži nego što sam ja bio"

"Zirkzee bi trebao samo kopirati Lewandowskog i bit će sve u redu", rekao je u šaljivom tonu Van Hooijdonk o svojoj modernoj reinkarnaciji za njemački Sport1.

Glory Collision 2: Rico Verhoeven vs. Badr Hari Katastrofa za Badr Harija u velikom revanšu protiv Verhoevena: Uvjerljivo vodio pa se ponovno teško ozlijedio. Urlao i plakao od muke divider

Nekoć ubojiti nizozemski napadač kultne Feeynordove momčadi, a danas televizijski analitičar, progovorio je i o usporedbama s mlađim sunarodnjakom.

"Nadam se za njegovo dobro da je brži nego što sam ja bio. Nogomet se promijenio, u 2019. morate biti mnogo brži nego prije. Usput, trenutačno imamo sličnu frizuru, ali imao sam dosta različitu u svoje vrijeme", rekao je Van Hooijdonk.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider