Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nikad neće biti zaboravljen

Još jedan stadion dobio ime po Maradoni: Slavni Argentinac zadnje dane karijere proveo je na njemu

Stadion Unico de La Plata izgrađen je 90-ih godina prošloga stoljeća

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stadion Unico argentinskog prvoligaša Gimnasie de La Plata, na kojem je Diego Armando Maradona obnašao posljednji trenerski posao prije negoli je preminuo 25. studenog, preuzet će ime argentinske nogometne legende, najavio je u subotu guverner provincije Buenos Aires.

gol expired Klub Bojana Bogdanovića prodan za 1,66 milijardi dolara divider

"Odlučili smo preimenovati ovaj stadion u Unico de la Plata Diego Armando Maradona. Diego je bio jedinstven i zaslužuje da ovaj jedinstveni stadion nosi njegovo ime", rekao je guverner Axel Kicillof.

Jedna od tribina stadiona će se također preimenovati u čast nedavno preminulog bivšeg izbornika Argentine Alejandra Sabelle, bivšeg igrača i izbornika Estudiantesa koji je Argentinu odveo do finala Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Michel Pereira UFC ništa ne prepušta slučaju: Za kraj godine aktivirali su potpunog "luđaka" u kavezu divider

Stadion Unico de La Plata izgrađen je 90-ih godina prošloga stoljeća, a dijele ga momčadi Estudiantes i Gimnasia y Esgrima. Ova će arena, jedna od najmodernijih u Argentini, biti domaćin četiri utakmice Copa Américe sljedećeg srpnja.

Inače, jedan stadion u Buenos Airesu već nosi ime slavnog broja 10 argentinske reprezentacije, onaj Maradonina prvoga kluba Argentinos Juniorsa i to od 2004. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider