Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jose izgubio živce

Je li ovo početak kraja? Svlačionica šokirana Mourinhovim ponašanjem i najnovijim napadom

Jose Mourinho prolazi kroz teško razdoblje, baš kao i neki njegovi nogometaši.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleski mediji, od tabloida do onih uglednijih listova, redom pišu o novoj buri u svlačionici Manchester Uniteda. Koliko god Jose Mourinho pokušava minorizirati ispadanje u prvom krugu nokaut faze Lige prvaka, čini se kako su ga kritike malo izbacile iz takta.

Podsjetimo, Mourinho je uvrijedio sve navijače Manchester Uniteda kada je pokušao objasniti da je ispadanje u ovoj fazi za slavni klub s Old Trafforda sasvim normalna stvar. Jer, on ga je s Portom i Realom izbacivao, pa čemu čuđenje.

Navijače i medije to je posebno naljutilo, kao da ispadanje protiv Seville, šeste momčadi LaLige, nije bilo dovoljno. Uoči kup utakmice s Brightonom Mourinho je na press-konferenciji branio svoje igrače, no onda je eksplodirao na odmoru.

Izvori iz svlačionice kažu kako je krivac opet bio tko drugi nego Luke Shaw. Lijevi bek Uniteda omiljena je meta Portugalca koji je urlao na Engleza na terenu, a onda ga zamijenio nakon prvih 45 minuta. Navodno je Jose toliko bio ljut na svog igrača da su njegovi kolege takav napad ocijenili kao ''bullying'', pišu engleski mediji.

Matić brani šefa

Porciju su dobili skoro svi osim strijelca za vodstvo Romelua Lukakua i Nemanje Matića, Joseova ljubimca i produžene ruke na terenu. Upravo je srpski nogometaš pokušao u medijima braniti svog menadžera kojem neki prognoziraju skorašnji odlazak s Old Trafforda ako se potvrde glasine kako je izgubio svlačionicu.

''Nisam imao puno trenera u karijeri, ali on je poseban jer svaku utakmicu želi pobijediti. Vidite i sami da poraze ne prihvaća i vjerojatno je zato osvojio preko 20 trofeja u karijeri. S njim je teško raditi jer uvijek želi više. I kad osvojite naslov, on sljedeće godine želi još jedan. Igrači moraju spremni na takva velika očekivanja'', smatra Matić.

Shaw ima burnu povijest s Mourinhom koji se posebno, zasluženo ili ne, okomio na beka kojem ugovor istječe za godinu dana. On navodno želi napustiti klub jer smatra kako više ne može surađivati s Portugalcem koji je prije nekoliko mjeseci čak izjavio kako je Shaw jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji.

Igračima nije sjeo posljednji napad u svlačionici

Slična je situacija i s Paulom Pogbom gdje Mourinho svojim ''toplo-hladnim'' odnosom pokušava od igrača stvoriti vjernog vojnika koji je spreman na sve. No neki put to baš i ne upali pa se razdor samo poveća. Većini skupo plaćenih zvijezdi nije dobro sjeo posljednji napad Mourinha na Shawa, a mediji pišu da je svlačionica bila u šoku.

Navodno je igrače optužio da im nedostaje osobnosti, klase i želje. Ili će se dogoditi eksplozija u pozitivnom smislu ili će već prilično loša igra Uniteda postati sve gora, kao i njegov odnos s igračima. Čini se kako je trenutno puno više onih koji smatraju kako je ovo početak Mourinhova kraja kojeg neće spriječiti ni moguće osvajanje FA kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider