Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
džeko provukao romu

Sevillin džoker s klupe nokautirao United: Ušao u 72. minuti i oprostio Mourinhov sastav od Lige prvaka!

Sevilla i Roma novi su četvrtfinalisti Lige prvaka, nakon što su slavili protiv Manchester Uniteda, odnosno Šahtara.

Galerija Ben Yedder slavi pogodak (Foto: AFP) Manchester United - Sevilla Romelu Lukaku protiv Seville (Foto: AFP) +1 Edin Džeko (Foto: AFP)

Nogometaši Seville priredili su prvoklasno iznenađenje nakon što su u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavili na Old Traffordu 2:1 i izbacili Manchester United! Wissam Ben Yedder zabio je oba pogotka za Sevillu, iako je do 72. minute sjedio na klupi za pričuve.

Šest minuta iz snova za Ben Yeddera

Ben Yedder je ušao u igru u 72. minuti utakmice, u 74. je zabio prvi, u 78. minuti drugi pogodak i u 80. zaradio žuti karton. Osam minuta iz snova za napadača Seville, kojeg je Muriel istisnuo iz prvih 11.

Prvih 45 minuta utakmice bilo je za zaborav, a onda se utakmica u nastavku rasplamsala! Sevilla je bila bolja i konkretnija, ali nije mogla do gola. Onda je Vincenzo Montella izvukao "as iz rukava".

Wissam Ben Yedder je ušao u igru u 72. minuti i manje od dvije minute kasnije iskoristio dodavanje Sarabie i zabio za 1:0. Nisu prošle ni četiri minute, a Ben Yedder je zabio još jedan nakon dodavanja Corree.

Romelu Lukaku vratio je kakvu takvu nadu Unitedu, koji je u tom trenutku trebao tri pogotka za prolaz, golom u 84. minuti, ali do potpunog preokreta United nije mogao.

Anthony Martial imao je odličnu priliku nekoliko minuta kasnije da poravna rezultat, ali se odlučio na dodavanje, što je gostujući branič presjekao.

Džeko odveo Romu u četvrtfinale

I nogometaši Rome plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, nakon što su u Rimu slavili protiv Šahtara s 1:0 i time nadoknadili zaostatak iz prve utakmice iz Ukrajine, kada je Šahtar pobijedio s 2:1.

Pogodak vrijedan četvrtfinala postigao je BiH reprezentativac Edin Džeko u 52. minuti, dok je Šahtar od 79. minute igrao bez isključenoga Ivana Ordeca.

Roma je zasluženo prošla Šahtar, nije primila gol na svom Olimpicu, a zahvaljujući junaku utakmice Džeki zabila je taj potreban gol za ulazak među osam najboljih klubova Staroga kontinenta. Talijani su se tako osvetili Šahtaru za poraz u osmini finala Lige prvaka 2011. godine, a Roma je prvi put prošla nokaut-fazu nakon što je izgubila prvu utakmicu.

Prvo poluvrijeme ponudilo je loš nogomet s vrlo malo šansi jer su obje momčadi igrale preoprezno. Već u 2. minuti susreta Džeko je imao sjajnu priliku, ali je pucao ravno u Pjatova. U 33. minuti uzvraća Šahtar, a udarac Ferreyre završio je tik pored vratnice.

Roma je u drugo poluvrijeme krenula odlučnije i to im se isplatilo u 52. minuti kada je zabio Edin Džeko. Strootman je uputio preciznu dubinsku loptu, Džeko je utrčao i pokraj Pjatova pogodio mrežu. U 63. i 65. minuti Džeko je propustio ponovno pogoditi ukrajinsku mrežu, ali je u oba navrata iz dobrih pozicija pucao loše. U 79. minuti zbog povlačenja Džeke isključen je branič Šahtara Ivan Ordec, a s igračem manje Ukrajinci nisu mogli do izjednačenja.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrat:

Roma* - Šahtar 1:0 (Džeko 52) - prva utakmica 1_2, ukupno 2:2

Manchester United - Sevilla* 1:2 (Lukaku 84/Ben Yedder 74, 78) -0:0, ukupno 1:2

MANCHESTER UNITED - SEVILLA 1:2

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider