Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne želi ga ni kovač

Efekt neminovnog Griezmannova odlaska: Atletico dovodi Realov "otpadak"

Odlazak dvojice krucijalnih igrača iz Atletica natjerat će trenera Diega Simeonea da prvi put otkako je stigao na klupu dovodi igrače oko kojih će graditi svoju momčad.

James Rodriguez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prema mišljenju španjolskog novinara Eduarda Inde sa sportske televizije El Chiringuito, James Rodriguez mogao bi ovo ljeto promijeniti okolinu i vratiti se u Madrid. Međutim, ne u Real, već u Atletico Madrid!

Inda tvrdi da je pao dogovor između Atletico Madrida i minhenskog Bayerna, u kojem je James Rodriguez na posudbi do kraja sezone.

Bayern otkupljuje Jamesa, Atletico ga kupuje

Bavarci imaju pravo prvokupa od Real Madrida za 42 milijuna eura, a dogovor je takav da ga nakon otkupa prodaju Atleticu za 60 milijuna, čime bi madridski klub izbjegao napuhavanje cijene od gradskog rivala.

Drugi novinar sa spomenute televizije Edu Aguirre tvrdi da će se James vratiti u Real i da će ostati u klubu te potom biti prodan Juventusu ili PSG-u, koji su također u potrazi za krilnim igračem. Osim spomenutih klubova i Manchester United jedan je od onih koji će masovno prodavati i kupovati ovog ljeta, pa je očekivan njihov interes za veliki broj igrača.

Čini se da će Atletico Madrid doživjeti velike promjene nadolazećeg ljeta, pogotovo jer je najbolji igrač kluba Antoine Griezmann najavio svoj odlazak na koncu ove sezone, a Diego Godin je već potpisao za Inter. Pretpostavlja se da će Griezmann u Barcelonu, što ostavlja veliku rupu u napadu Atletica.

Cavani kao zamjena za Griezmanna

Upravo se zbog tog razloga spominje potencijalno dovođenje Urugvajca Edinsona Cavanija u špicu, s obzirom na to da je on nezadovoljan svojim zvjezdanim statusom u PSG-u pored Kyliana Mbappea i Neymara. Nedavno su ga novinari pitali može li jamčiti svoj ostanak u Parizu, na što je Urugvajac odgovorio da ne može, dok su Mbappe i Neymar potvrdili ostanak.

Osim bez Godina i Griezmanna, Atletico bi mogao ostati i bez sjajnog veznog igrača Rodrija, koji je ove sezone bio pravo otkriće za madridski sastav, nakon što je prošlog ljeta stigao iz Villarreala. Nastupio je u 46 utakmica u svim natjecanjima te je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Igra na poziciji zadnjeg veznog i za njega je trener Manchester Cityja Pep Guardiola spreman izdvojiti i preko 70 milijuna eura.

Prvi put nakon dolaska u Atletico Madrid Diego Simeone susreće se s ovakvom situacijom da mu "kameni temeljci" odlaze iz momčadi te mora tragati za njihovim zamjenama. Hoće li u tome uspjeti i u kolikoj mjeri, vidjet ćemo u prvim mjesecima nove sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider