Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio sve što je htio

Godin potvrdio odlazak: Stiže u Inter, Wanda će poludjeti kad čuje za plaću

Uskoro se može očekivati i službena potvrda transfera koji se kuha već mjesecima.

Mauro i Wanda Icardi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kapetan španjolskog prvoligaša Atletico Madrida Urugvajac Diego Godin (33) u ponedjeljak je na konferenciji za novinare objavio kako napušta klub na kraju sezone kada mu istekne ugovor.

"Malo sam nervozan. Više nego prije utakmice, ali sam pozvao sve vas ovdje da vam kažem da će ovo biti moji posljednji dani u Atletico Madridu", izjavio je 33-godišnji branič.

Godin je u Atletico, za koji je odigrao 387 utakmica i zabio 27 golova, došao iz Villarreala 2010. godine. S Atleticom je 2014. osvojio naslov prvaka Španjolske. Osim tog naslova španjolskog prvaka s Atleticom je osvojio dva naslova pobjednika Europske Lige, jedan Kup kralja, jedan španjolski Superkup i tri UEFA Superkupa, a i dva puta je igrao u finalu Lige prvaka 2014. i 2016. i oba puta izgubio od Reala.

Iako Godin nije otkrio gdje namjerava nastaviti karijeru, i španjolski i talijanski mediji pišu kako je već sve dogovoreno za njegov prelazak u Inter.

Inter Godinu ispunio sve želje

U Atleticu su pokušali nagovoriti svog kapetana na ostanak nudeći mu ugovor na dvije godine i godišnju plaću od šest milijuna eura. Dosad je zarađivao pet, ali Inter mu je ispunio sve želje, i bolji ugovor i onu najvažniju: da ugovor bude na tri godine.

Gazzetta dello Sport piše kako je Godin u Interu dobio godišnju plaću od 6.750.000 eura, što u prijevodu znači da će, ako ovaj trogodišnji ugovor odradi do kraja, zaraditi više od 20 milijuna eura. S tom plaćom Godin će odmah po svom dolasku u Inter postati najplaćeniji igrač.

Interu i sportskom direktoru Giuseppeu Marotti, koji je inzistirao na dolasku Godina, nakon što dolazak Urugvajca bude i službeno objavljen, mogao bi se pojaviti novi-stari problem: Wanda Icardi.

Icardiju su nudili manje

Supruga i menadžerica Interova najboljeg igrača prije nekoliko mjeseci ušla je u rat s čelnicima Nerazzurra nakon što su počeli pregovori o novom ugovoru za Maura Icardija. Prema sadašnjem, koji vrijedi do 30. lipnja 2021., argentinski napadač zarađuje četiri i pol milijuna eura po sezoni, a Wanda je tražila povišicu na dvostruko veći iznos (devet milijuna eura).

Njezin zahtjev nije naišao na plodno tlo. Interova konačna ponuda Icardiju glasila je fiksnih 5.600.000 eura godišnje plus još možebitnih 900.000 eura koje može ostvariti kroz razne bonuse, ovisno o broju nastupa i golova. Ukupno je to 6.500.000 eura.

Icardiju, koji za Inter dosad ima više od 150 golova i asistencija (123 + 28) u konačnici je svim mogućim bonusima ponuđeno manje negoli će po sezoni zarađivati Godin, novopridošli stoper koji je već zagazio u 34. godinu života. Nema sumnje, Wanda će poludjeti zbog toga...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider