Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turbulentna sezona

Jakirović o najtežoj situaciji: "Kao da me je netko udario čekićem po glavi"

Dinamo je pobjedom protiv Osijeka (1:0) potvrdio osvajanje naslova prvaka Hrvatske.

Sergej Jakirović (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Trener Dinama Sergej Jakirović i kapetan Arijan Ademi izašli su pred novinare nakon pobjede protiv Osijeka i osvajanja 25. naslova prvaka Hrvatske.

"Čestitao bih momčadi, stručnom stožeru, svima u klubu, svim navijačima koji vole Dinamo. Mislim da je ovo jedna od najslađih titula u povijesti Dinama. Prošli smo puno uspona i padova ove sezone. Međutim, nikada nismo odustajali, držali smo se našeg slogana 'nema predaje'. Fantastičan je uspjeh osigurati naslov prvaka dva kola prije kraja prvenstva", kazao je Jakirović u uvodu.

"Trener je sve rekao. Jako teška sezone, s dosta teških poraza. Za mene je ovo možda i najslađi naslov prvaka jer je stvarno bio težak. Konkurencija nam je bježala, imali smo dvije utakmice manje, imali smo i teških poraza…", kazao je Ademi.

Jakirovića su dotukla dva poraza

Trener Dinama je otkrio koji mu je bio najteži trenutak u sezoni:

"Najteži trenutak mi je bio poraz od Gorice. I na otvaranju proljeća protiv Lokomotive. To je bilo kao da me netko čekićem udario u glavu, nisam znao što se događa. Što se tiče Europe, znam da brojite samo poraze. To mi je normalno jer naše društvo počiva na negativni.

Nitko ne spominje da smo neke utakmice i pobijedili. Rekao sam da neću odustati i da ću se boriti do kraja. U Europi nemate pravo na loš dan. Od tri cilja ostvarili smo dva. Prvenstvo i proljeće u Europi. Još ostaje Kup."

Ademi je dodao da mu je najteže bilo nakon poraza od Lokomotive u zaostalom susretu:

"Meni je bilo najteže nakon poraza od Lokomotive. Osjećali smo tijekom priprema moćno i dominantno. I tijekom utakmice, no u pet minuta se sve dogodilo. To nas je jako pogodilo, ali skupili smo se i krenuli naprijed."

Jakirović tvrdi da je uglavnom dobivao podršku:

"Tamo gdje se ja krećem, bila je pozitiva. Ja mogu sa svakim razgovarati i uglavnom je bila podrška."

"Bez podrške navijača bilo bi jako teško. Hvala im, osjetili smo da su uz nas", dodao je Ademi.

Komentirao napise o smjeni na kraju sezone

Jakirović je prokomentirao jednu današnju medijsku spekulaciju da ga vodstvo Dinama planira smijeniti po završetku sezone.

"Što se mene tiče, ja sam oguglao na takve napise. Možda tek nakon što sam došao u klub neke stvari su me čudile. No otišao sam u povijest i vidio da je modus operandi uvijek isti za sve trenere. Probudio sam se, vidio to, otišao se otuširati i oprati zube. I ništa, kao da nisam ni vidio."

"Mi smo rekli da će biti sve lakše komentirati ako pobijedimo Osijek. Nismo se obazirali", kratko je prokomentirao Ademi.

Jakirović je sve dosta emotivno proživio:

"Jako puno mi znači ova titula, dosta emotivno sam je proživio."

Ademi nije potpuno zadovoljan ovom sezonom:

"Iskreno, nisam zadovoljan svojom sezonom. Nisam ja Petković da suparniku gurnem kroz noge i zabijem gol. Promašio sam dosta šansi i to me je ljutilo, ali na kraju je ispalo sve kako treba."

"Protiv Slavena i Rudeša u zadnja dva kola igrat će igrači koji su manje igrali i naši mladi igrači. Ima nekoliko jako potentnih momaka u juniorima", zaključio je Jakirović i dobio pljesak prisutnih.

Slavlje igrača Dinama FOTO Ludo slavlje na Maksimiru: Modri još jednom pokazali šampionski mentalitet i završili posao divider

Zoran Zekić Osječani ljutiti na suce, Zekić zagrmio: "Ovo više nikome nije jasno, na nama se uče" divider

Dinamo - Osijek Vodopad emocija u Maksimiru: Dinamov povratak korijenima, navijanje kakvo dugo nije viđeno divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider