Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se događa?

Igrač od 130 milijuna totalno zapušten: Na račun mlade zvijezde zbijaju se šale. "Poletarci" trebaju Kovačevu čvrstu ruku

Nakon nastavka Bundeslige Jadon Sancho ulazi s klupe, a protiv Bayerna je izgledao usporeno i zapušteno…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što se to događa s ponajvećim engleskim talentom Jadonom Sanchom? Nakon nastavka Bundeslige skupocjeni Englez grije klupu i otvara mnoga pitanja.

Engleski mediji nisu baš blagonakloni prema njihovoj mladoj zvijezdi. Nakon još jednog gorkog poraza Borussije Dortmund u sudaru s Bayernom i oproštaja od borbe za naslov prvaka, The Sun se u svojem sarkastičnom stilu poigrao s riječima. Engleski tabloid pretvorio je Jadon Sancho u Jadon "Sanch-Slow".

gol expired Njemački mediji pokopali trenera Borussije, zaboljele ga Matthausove riječi o Kovaču divider

Dovoljno je baciti samo jedan pogled na Sanchu da bi shvatili na što se aludira. Zbijanje šala na račun mladog Engleza ne prestaje. Na našim prostorima neki bi jamačno pomislili da se radi o radničkim sportskim igrama. Tio se protiv Bayerna najbolje vidjelo. U okršaju sa slabijim suparnicama Sancho se mogao provući. 

Daily Mail je u vezi s izgledom dvadesetogodišnjeg krilnog napadača napisao:

"Nije bio u stanju ništa napraviti. Pokazao je nedostatak iskustva i kondicije protiv najdominantnije momčadi Bundeslige."

Jadon Sancho totalno zapušten

Čini se da se Sancho tijekom dvomjesečne stanke poprilično zapustio. Stoga ne treba čuditi da je treću utakmicu zaredom ušao s klupe. U 45. minuti koliko je odigrao protiv Bayerna najbolji strijelac Dortmunda (14 golova, 17 asistencija) pokazao je zašto ga trener Lucien Favre drži na klupi.

Sancho je izgledao prilično usporeno, neokretno i lijeno. Bio je potpuno izvan utakmice. Očito je da nije ni blizu jesenske forme. Kicker mu je dodijelio čistu peticu. To je u Njemačkoj najgora ocjena. Bio je najlošije ocjenjeni igrač utakmice. Doduše, niti ostali igrači Borussije nisu puno bolje prošli. Recimo Thorgan Hazard dobio je 4,5. Belgijac je izgledao slično kao i Sancho. Cinici će reći da se i kod njega nazire pivski trbuh.

gol expired Kakvo poniženje: Vođe Grobara u restoranu šamarale legendarnog napadača i trenera Partizana divider

Sportski direktor Borussije Michael Zorc pokušava stišati vatru: „Sancho je znatno je bolje izgledao protiv Wolfsburga. Nadamo se da ćemo ga što prije vidjeti u vrhunskoj formi."

Trener Favre objasnio je zašto ga drži na klupi:
"Moramo biti oprezni da nam se ne ozlijedi. Može igrati više od poluvremena, ali 90 minuta trenutno teško."

Što se događa s mladom zvijezdom?

Ipak, nakon Der Klassika postavlja se opravdano pitanje: Što se zapravo događa sa Sanchom?

Sasvim je jasno da je Sancho fizički nepripremljen. To je bilo teško ne vidjeti protiv Bayerna. Ima određeno opravdanje. Tijekom pauze navodno nije mogao normalno trenirati zbog problema s potkoljenicom. To je službeno objašnjenje. Budući da trenira s momčadi i da igra utakmice, logično je zaključiti da je zaliječio ozljedu.

„On se polako, ali sigurno vraća na svoju stvarnu razinu ", tvrdi Favre.

Naglasak je na polako. Dok se Sancho vrati u formu, prvenstvo ode. Da je Borussia imala spremnog Sanchu za ogled s Bayernom, možda bi i rezultat bio drukčiji. Možda švicarski stručnjak nije ni trebao vaditi Brandta, koji nije odigrao bogzna kako, ali ipak je s njim u postavi Borussia izgledala bolje u prvom dijelu. U drugom dijelu Bayern je preuzeo inicijativu.

Borussijni "poletarci" trebaju čvrstu Kovačevu ruku!?

Poklapa se s ulaskom Sancha koji je bio zapravo igrač manje na terenu. Možda su Favreove odluke jedan od razloga zašto su čelnici Borussije krenuli u potragu za novim trenerom. Njemački mediji raspisali su se o Niki Kovaču. Navodno su ga već kontaktirali.

Izgleda da Borussia treba čvršću ruku, a Kovač je pokazao da ima čelični stisak. Po nekim stvarima, prije svega mentalitetu, trener je starog kova. Tvrd kao kamen i beskompromisan. Hrvatski stručnjak poznat je po tome što inzistira na maksimalnoj disciplini i fizičkoj spremi igrača.

gol expired Mike Tyson "poražen" u svom povratku u ring: Izazvao je kaos, no nakon neočekivanog kiksa svi mu se smiju divider

Takav je bio i kao igrač, takav je i čovjek. Mješavina hrvatskog inata i njemačke discipline. Nekad je to u modrenom nogometu minus, a nekad je plus. Sve ovisi u kakvoj se sredini nalazite i koliko se možete nametnuti. U zvjezdanoj svlačionici Bayerna metode hrvatskog stručnjaka nisu baš objeručke prihvaćene.

Nije jedini koji nije prošao u okruženju FC Hollywooda. Pogledajte što se dogodilo s Carlom Ancelottijem. No možda baš takav trener i takav pristup trebaju Borussiji, koja je prepuna mladih i talentiranih igrača, ali još nedozrelih i ponekad odveć zaigranih. Možda Borussijini "poletarci" trebaju čovjeka koji će ih dodatno stisnuti i  držati na uzdi.

Zorc ljutit na Kahna

Sancho je u prvom dijelu sezone bio najbolji u Dortmundu. Sa 17 golova i 20 asistencija u 38 natjecateljskih utakmica, engleski reprezentativac (već jedanaest nastupa) očarao je svojim igrama najveće europske klubove, uključujući i Bayern, koji po ustaljenoj navici preotima igrače Borussiji i svim ostalim klubovima u Bundesligi.

U svakom slučaju, bilo je prostora za nagađanja prije derbija.

"Razumijem pitanje, ali mislim da nije pravo vrijeme za razgovor o bilo kakvim transferima igrača", izjavio je član uprave Bayerna Oliver Kahn.

"Naravno da Bourssia ima vrlo jaku momčad i jako dobre igrače. Svakodnevno razmišljamo o tome tko može ojačati našu momčad. Ali sve u svoje vrijeme", kazao je čuveni njemački vratar

gol expired Najboljih 11 Barcelone svih vremena: Brutalna momčad u kojoj nema mjesta za Maradonu i Ronalda divider

Hansi Flick je na isto pitanje odgovorio:
"Ne volim razgovarati o igračima iz drugih klubova", kazao je isprva trener Bayern i onda nastavio:

"Vrlo dobro se snašao u Dortmundu, sjajan je talent i ima ogromne kvalitete. Dakle, ne možete ne vidjeti da Dortmund ima vrlo, vrlo dobrog igrača."

Kahnova izjava je iznenadila šefove Borussije. Zorc mu je uzvratio: "Oliver Kahn sigurno ima dovoljno toga za napraviti u svojem okruženju."

Borussia traži za Sancha najmanje 130 milijuna eura

Drugim riječima, treba više misliti o svojim igračima.

Prema nekim informacijama njemačkih medija, Bavarci trenutno nemaju namjeru krenuti po Sancha. Do sada navodno nije bilo kontakta između Sanchovi zastupnika i predstavnika Bayerna.

Leroy Sane i dalje je prioritet najtrofejnijeg njemačkog. Serge Gnabry i Kingsley Coman također su čvrsto vezani, dok o otkupu ugovora Ivana Perišića još ništa nije odlučeno.

Sancho vjerojatno nije u fokusu Bavaraca jer su svjesni da će cijena biti paprena. Borussia će navodno biti spremna za razgovor samo ako netko dođe s ponudom većom od 130 milijuna eura. Realnije da Sancho prijeđe na Otok.

Bi li Niko Kovač bio uspješan na klupi Borussije?

Ukupno glasova:

Manchester United i Chelsea spominju se kao najuporniji prosci. Međutim, teško je zamisliti da bi čak i bogati engleski klubovi u vrijeme posvemašnje krizi bili spremni iskrcati novac koji traži Borussia. Nije isključeno ni da će Dortmunđani smanjiti prohtjeve. Nebrojeno puta su pokazali da su uvijek spremni za prodaju. Kritičari bi rekli da se to vidi i na rezultatima.

orussia je odavno postala razvojni klub, koliko god taj termin smeta crno-žutima, ali istina je istina i mora joj se pogledati u oči. S takvom politikom mogli bi još dugo čekati na naslov prvaka Njemačke. Možda bi Niko Kovač mogao nešto napraviti?

Hoće li Marin Pongračić biti novi stoper Vatrenih?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider