Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sanja nastup na rujevici

Njegov učinak gotovo je nestvaran: Mlada senzacija prijeti Hrvatskoj i ispisuje povijest

Tri lava stižu u Rijeku s nekoliko ''lavića'' u sastavu, a među njima jedno ime posebno odskače.

Jadon Sancho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vatreni se pripremaju za reprizu polufinala Svjetskog prvenstva. U petak na Rujevici na rasporedu je utakmica Hrvatska – Engleska, u kojoj će se ove dvije reprezentacije predstaviti u ponešto drugačijem sastavu u odnosu na moskovsko polufinale.

Mislite da netko od mladih engleskih igrača može zabiti hat-trick Hrvatskoj? Germania Sport ima tečaj 30.00 na tu okladu.

Tri lava stižu u Rijeku s nekoliko lavića u sastavu, a među njima posebno odskače jedno ime: krilni igrač Borussije Dortmund Jadon Sancho.

Velika pogreška Manchester Cityja

Ovaj bivši član akademije Manchester Cityja, u koji je prešao iz Watforda, ispisao je povijest samim prelaskom u Borussiju: Sancho je debitirao prošle sezone još kao maloljetnik i postao prvi Englez koji je ikad navukao crno-žuti dres. 

U Manchester Cityju nudili su mu najveću plaću među igračima iz klupske akademije, ali on je izabrao odlazak u Borussiju kako bi dobio dovoljno prostora za dokazivanje. Taj se potez pokazao dobitnim i za Sancha i za njemački klub.

Tko će slaviti u reprizi polufinala SP-a (petak, 20:45, Nova TV i GOL.hr)?

Ukupno glasova:

Borussia je, prema Transfermarktu, platila 7,8 milijuna eura, što bi se moglo pokazati pravom ''pljačkom'': prognozira se da bi sljedeći Sanchov transfer mogao biti i 10 puta veći, pa čak i probiti granicu od 100 milijuna eura. Nastavi li se ovako razvijati, nema sumnje da će City zažaliti što ga je prilično olako pustio.

Europski kralj asistencija

U travnju ove godine Sancho je postao najmlađi engleski strijelac u povijesti Bundeslige, a ove sezone s tek 18 godina pokazuje da se radi o igraču budućnosti.

Sancho je ove sezone u Bundesligi odigrao tek 214 minuta u sedam utakmica, a tih otprilike pola sata po utakmici bilo mu je dovoljno da postane najbolji asistent Liga petice! Skupio je gotovo nestvarnih šest asistencija, jednako kao i Milanov Suso, kojemu je za isti učinak bilo potrebno 630 minuta.

Sancho uglavnom ulazi u zadnjih pola sata, a s Pacom Alcacerom, odbačenim igračem Barcelone, čini ubojit tandem. Iako ulaze u igru u drugom poluvremenu, Sancho i Alcacer prvi su asistent i strijelac Bundeslige; ove sezone često su donosili prevagu Borussiji, jedno su od najjačih oružja trenera Luciena Favrea te jedan od glavnih razloga zbog kojih crno-žuti drže prvo mjesto ljestvice.

Nakon sjajnih igara u Njemačkoj, Sancho je dobio i poziv Garetha Southgatea. Zaigra li protiv Hrvatske ili Španjolske, postat će prvi engleski reprezentativac rođen u novom mileniju - Sancho je tek prije nešto više od pola godine napunio 18.

"Zaigrati protiv Hrvatske bilo bi ostvarenje sna"

"Bio sam iznenađen kada sam dobio poziv, još sam mlad i trebam još učiti. Zahvalan sam što je izbornik vidio moj napredak u Bundesligi", rekao je Sancho za engleski Telegraph.

"Zaigrati protiv Hrvatske bilo bi ostvarenje sna. Ne mogu zamisliti ništa bolje. Igranje pred praznim tribinama neće mi smetati, igram za svoju državu i to mi je glavni fokus", dodao je Sancho.

Sancho uglavnom igra na poziciji lijevog krila, a zbog sjajnog driblinga i brzine u domovini ga nazivaju i ''engleskim Neymarom''.

Izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice s Engleskom ima problema s pozicijom desnog beka, na kojoj neće biti ozlijeđenog Vrsaljka; upravo je to zona u kojoj uglavnom operira Sancho, a njegove igre ove sezone dovoljan su poziv za oprez.

Utakmicu Hrvatska - Engleska ovog petka od 20:45 UŽIVO prenose Nova TV i GOL.hr, a specijalna emisija počinje već od 20:15.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider