Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preporod Barcina "otpatka"

Zbog njega Borussia (D) opasno prijeti prekidu Bayernove dominacije

Paco Alcacer novi je miljenik navijača Borussije Dortmund.

Paco Alcacer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije dugo trebalo španjolskom nogometašu Pacu Alcaceru da postane miljenik navijača Borussije Dortmund, gdje je stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone. Španjolac je u četiri utakmice postigao sedam pogodaka, a u samo jednoj proveo je više od 32 minute na travnjaku!

U Bundesligi je zaigrao u tri utakmice 23, 27 i 31 minute, dok je jedino u Ligi prvaka odigrao svih 90 minuta. U njemačkom je prvenstvu najprije postigao pogodak nakon što je zaigrao u posljednje 23 minute, zatim je zabio dva komada u posljednjih 27 minuta, a onda je prošlog vikenda utrpao hat-trick za svega 31 minutu igre! U Ligi prvaka postigao je gol u slavlju protiv Monaca.

"Zvuči kao moderna bajka. On je obiteljski čovjek, s obje noge čvrsto na zemlji. Nitko to nije očekivao od njega. Znali smo da je dobar, ali da će se ovako dobro uklopiti u našu momčad, nismo mogli zamisliti", rekao je sportski direktor Michael Zorc.

Alcacer je minulog ljeta stigao u Dortmund na posudbu s pravom prvokupa, a otkupna klauzula iznosi svega 25 milijuna eura. Njemački sastav, vodeći nakon sedam bundesligaških kola, neće imati problema platiti taj iznos, a čini se i da Alcacer ne bi imao ništa protiv ostanka.

"Sretan sam u Dortmundu. Ovo je bio pravi korak za mene u daljnjoj karijeri. Navijači su nevjerojatni i uvijek su uz momčad neovisno o situaciji na travnjaku. Odmah sam se osjetio ugodno u ovoj atmosferi", rekao je Alcacer, koji je nakon svojih partija odmah dobio poziv Luisa Enriquea u španjolsku reprezentaciju, i to nakon dvije i pol godine izbivanja.

Alcacer će ovog četvrtka vjerojatno zaigrati u dresu reprezentacije protiv Walesa u prijateljskoj utakmici, a možda i protiv Engleske idućeg ponedjeljka u sklopu Lige nacija. Podsjetimo da Hrvatska i Engleska također igraju u istom natjecanju ovog petka. Susret se igra na Rujevici, ali bez navijača zbog UEFA-ine kazne HNS-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider