Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo se ne viđa svaki dan

Spektakularan nastup: Ušao u 59. minuti i hat-trickom ostavio Borussiju na vrhu

Izgledalo je kao da će pobjednička serija biti prekinuta, ali stvar je spasio španjolski centarfor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svojim prvim hat-trickom u dresu Borussije Dortmund, španjolski napadač Paco Alcacer donio je svojoj momčadi pobjedu 4:3 (0:1) nad gostujućim Augsburgom u utakmici 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Gosti su vodili od 22. minute pogotkom Finnbogasona, prije nego što je na scenu stupio Paco Alcacer kojeg je trener Borussije Lucien Favre ubacio u igru u 59. minuti. Već tri minute poslije u jednom od prvih kontakata s loptom Alcacer je izjednačio. Augsburg je ponovno poveo u 71. minuti, a strijelac je bio Max. U 80. minuti još je jednom precizan Alcacer za novo izjednačenje. Igrači s klupe bili su jedini strijelci za Borussiju. Vodeći pogodak u 84. minuti postigao je Mario Gotze. No, samo tri minute poslije Gregoritsch je nadvisio sve obrambene igrače domaće momčadi i glavom svladao vratara Burkija. Kad se činilo da će Borussijin pobjednički niz biti zaustavljen, ukazao se Paco Alcacer i u šestoj minuti sudačke nadoknade pogodio iz slobodnog udarca za konačnih 4:3.

Hannover se domaćom pobjedom 3:1 protiv Stuttgarta maknuo sa zadnjeg mjesta na ljestvici, a na njega gurnuo upravo momčad koju su pobijedili. Dvostruki strijelac za Hannover bio je Wood (30, 45+1), a konačnih 3:1 postavio je Bebou (90+1). Stuttgartu je nadu u pozitivan ishod donio Mario Gomez (50).

Josip Elez odigrao je cijelu utakmicu kod pobjednika, kao i Borna Sosa kod poraženih. Bivši branič Dinama je u 82. minuti zaradio žuti karton zbog povlačenja.

Schalke je iz Dusseldorfa otišao s punim plijenom svladavši domaću Fortunu sa 2:0. Strijelci su bili McKennie i Burgstaller. U domaćoj momčadi Davor Lovren je ostao na klupi za pričuve.

Mainz je ugostio berlinsku Herthu, a dvoboj je završen bez pobjednika i bez pogodaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider