Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Franjić je bio skroman

Junak Dinamove pobjede nahvalio suigrače pa zaželio puni Maksimir: "Ivanušec je glavni, ja sam samo pogodio"

Dinamo je s ukupnih 2:1 osigurao prolaz u play-off Lige prvaka protiv Legije iz Varšave.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bartol Franjić je protiv Legije u Varšavi postigao svoj prvi pogodak u novoj sezoni u Dinamovom dresu, kojim je odveo svoju momčad u posljednje kolo kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka, ali je u izjavi nakon dvoboja naglasio ulogu asistenta Luke Ivanušeca.

"On je odigrao tu glavnu ulogu. Vidio me, dobro mi dao i na meni je bilo da to pogodim", opisao je Franjić akciju iz 20. minute kojom je Dinamo došao do jedinog pogotka na utakmici.

Franjić, koji je po vokaciji defenzivni vezni igrač, u Krznarovoj novoj viziji je dobio mjesto na lijevom boku.

Krznar ga preselio na poziciju lijevog beka

"Na koju god me poziciju trener stavi, uvijek ću dati svoj maksimum. Danas sam imao i tu sreću da sam zabio gol s te pozcije koja je defenzivna. Ušuljao sam se, zabio gol, ali ističem ekipu. Ekipa je prije svega. Prošli smo dalje i nema veće sreće od toga", rekao je Franjić koji je tijekom dvoboja s pozicije lijevog bočnog bio prebačen u vezni red.

"Teško se prebaciti u drugu ulogu unutar utakmice, ali moraš biti unutra svih 90 minuta, grizeš, i na kraju se to isplatilo. Došli smo do te željene pobjede."

Ide li Dinamo još jednom u Ligu prvaka?

Ukupno glasova:

"Napravili smo veliki uspjeh. Utakmica je bila jako teška, oni su imali vjetar u leđa. Odigrali smo pravu, mušku utakmicu. U drugom poluvremenu smo se možda malo povukli, ali tako te igra povuče", rezimirao je događanja s travnjaka u Varšavi Dinamov vratar i kapetan u ovoj utakmici Dominik Livaković.

Dinamovi igrači su, osim čvrstog suparnika na terenu, protiv sebe imali i 30.000 navijača na tribinama, ali ih to nije nimalo smetalo.

"Ovo je nogomet. Nakon dugo vremena pred 30.000 ljudi. Ovo je ono što smo dugo čekali", izjavio je Franjić.

U play-offu ih čeka prvak Moldavije

U doigravanju će hrvatski prvak prvu utakmicu protiv Šerifa igrati u Moldaviji.

"MIslim da je naša prednost što prvu utakmicu igramo u gostima, da tamo probamo ostvariti što bolji rezultat, a onda dolazimo pred našu publiku. Nadam se da će doći u što većem broju i da uđemo u tu Ligu prvaka", rekao je Franjić, a pun Maksimir je poželio i Livaković:

gol expired Poljaci se obrušili na hrvatskog reprezentativca nakon ispadanja iz Lige prvaka: "Juranoviću, zašto?" divider

"Trebaju nam naši navijači. Onda smo i mi jači. Treba nam taj vjetar u leđa. Nek' bude pun."

Utakmica u Tiraspolu je na rasporedu 17. ili 18. kolovoza, a uzvrat na Maksimiru 24. ili 25. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider