Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda u Varšavi

Dinamo je na korak od Lige prvaka: Za pobjedu zabio Franjić na sjajnu asistenciju Ivanušeca

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je upisao minimalnu pobjedu protiv Legije u Varšavi.

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u 4. pretkolo Lige prvaka, oni su u uzvratnom susretu 3. pretkola kao gosti svladali Legiju iz Varšave sa 1:0 (1:0) što im je uz 1:1 iz prvog dvoboja igranog prije šest dana u Zagrebu bilo dovoljno za prolazak.

Pogodak vrijedan prolaska postigao je Bartol Franjić u 20. minuti.

Dinamo se odlučnije postavio na travnjaku od prve minute dvoboja u Varšavi, a za takav pristup nagrađen je u 20. minuti. Ivanušec i Majer su kombinirali na 30-ak metara od domaćeg gola, a onda je Ivanušec sjajnom okomitom loptom proigrao Franjića koji je iz drugog plana utrčao u kazneni prostor domaćih i zatim snažnim udarcem svladao veterana Boruca.

Tek nakon primljenog gola domaći sastav je pokazao ambiciju te je vrlo brzo mogao i do izjednačenja. Igrala se 27. minuta kada je nakon udarca iz kuta Luquinhas pokušao glavom, lopta je u paraboli padala prema Dinamovom golu, no odsjela je na gredi.

Početkom drugog poluvremena kolosalnu priliku za Legiju imao je Emreli, no iako je bio sam na četiri metra od Livakovića uspio je promašiti loptu.

Najbolju priliku za Dinamo u nastavku imao je Oršić u 58. minuti, ali njegov pokušaj glavom nakon ubačaja Ristovskog nije bio precizan.

Kao što precizan nije bio niti Wieteska u 67. minuti, Juranović je odlično ubacio pred Dinamov gol, domaći stoper utrčao je na drugoj vratnici, ali je gornjim dijelom noge poslao loptu pored gola.

Dinamo će tako za suparnika u posljednjem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka imati moldavskog prvaka Šerif iz Tiraspola koji je izbacio Crvenu zvezdu. Nakon 1-1 u prvoj utakmici u Beogradu, u uzvratu u Tiraspolu u utorak bilo je 1:0 za Šerif.

Prva utakmica igrat će se 17. ili 18. kolovoza u Tiraspolu, a uzvrat je 24. ili 25. kolovoza u Zagrebu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider